Nieuws Limburg Nijst werkt aan norm voor beter putvulsel op wegen

Nijst werkt aan norm voor beter putvulsel op wegen

Nijst werkt aan norm voor beter putvulsel op wegen

Nu de klachten over vervelende putten in het wegdek nooit zo talrijk waren, maakt de overheid werk van een kwaliteitsnorm voor het koudasfalt dat voor de vulling wordt gebruikt. Als enige Limburgse verdeler zit Nijst uit Bilzen mee aan tafel om deze normen uit te werken.

Gezien de bijzonder strenge winter van vorig jaar, liggen er heel wat wegen erbarmelijk slecht bij. Bovendien kampen heel wat lokale overheidsdiensten met budgettaire problemen, waardoor er ofwel geen herstellingen worden uitgevoerd, ofwel een goedkoper mengsel wordt aangebracht om tijdelijke oplossing te creëren. Het aantal klachten van autobestuurders is dan ook spectaculair gestegen.

pothole nijstDe Vlaamse overheid is zich hier van bewust en inmiddels gestart met de uitwerking van kwaliteitsnormen voor het gebruik van koudasfalt om putten te dichten (Copro-label, vergelijkbaar met Benor voor beton). Als enige Limburgse verdeler van ‘putvulsel’ dat door Wegen en Verkeer als voldoende kwalitatief wordt bestempeld, is Nijst uit Munsterbilzen gevraagd om in een adviesraad te zetelen die de strenge kwaliteitsnormen moet bepalen.

“Een hele eer voor ons, aangezien we op heel korte tijd zijn uitgegroeid tot een referentie in deze productcategorie,” zegt Kim Lenaerts van Nijst. “De nakende normering heeft vele voordelen, want herstellingen moeten maar één keer gebeuren en kunnen onder alle weersomstandigheden worden uitgevoerd. Eens de nieuwe normen worden opgenomen in de standaard bestekken (250.2.2) zal de toestand van onze wegen zichtbaar verbeteren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.