Nieuws Limburg “Niks met Solar Living te maken”

“Niks met Solar Living te maken”

“Niks met Solar Living te maken”

Zowel het Nederlandse Solar Technique als het bedrijf S&P Construct in Hasselt ontkennen in alle toonaarden dat ze iets met het falliet verklaarde Solar Living (voorheen Solar Total) te maken hebben.

Aanleiding is het artikel dat hierover op deze website en in Het Belang van Limburg verscheen. Soleco Technics in Opglabbeek kocht na het faillissement van Solar Total het klantenbestand van de failliete firma na een veiling, georganiseerd door de curator. Terwijl Soleco op zoek ging naar een oplossing voor de achterblijvende onderhouds- en garantiecontracten, werden de gedupeerden al geconfronteerd met mails en brieven van Solar Technique om een nieuwe overeenkomst met hen te sluiten. Vraag was hoe dat bedrijf aan het klantenbestand waren geraakt…

solar total Zaakvoerster Nathalie Schouterden van Dynamic en S&P Construct bevestigt dat zij tot in 2009 werkte bij Solar Total. “Ik heb toen het bedrijf zelf verlaten. Maar wij werken nu enkel in opdracht van Solar Technique, dat bij ons een ruimte huurt. Vanwaar dat klantenbestand komt, weet ik niet,” zegt Schouterden. “We hebben ook zelf een oproep op onze website geplaatst voor de gedupeerden van Solar Living.”

Volgens Frans van Wanrooij van Solar Technique heeft alles zich afgespeeld in een vrije markt. “Ook andere spelers hebben zich na het faillissement van Solar Living tot de benadeelden gericht, onder meer ook Soleco. Dat is niet onwettelijk.” Over het beschikbaar zijn van de adressenbestanden, stelt van Wanrooij: “Bij ons weten zijn adressen bekend bij personeelsleden, vorige eigenaars, verzekeraars en verzekeringsmakelaars en bij onderaannemers. Het adressenbestand was als het ware een publiek geheim.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Meer dan 4% rendement: goed gewerkt!

Eco2050, de coöperatieve vennootschap die werd opgericht door het Limburgse klimaatbedrijf Nuhma, heeft de aandeelhouders een rendement opgeleverd van meer… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.