Nieuws Limburg Oef: nieuw vat van talent wordt aangebroken

Oef: nieuw vat van talent wordt aangebroken

Oef: nieuw vat van talent wordt aangebroken

Elk jaar 550 studenten met een graduaatsdiploma afleveren voor de Limburgse arbeidsmarkt: dat is de doelstelling die Hogeschool UCLL wil bereiken met de uitvoering van een investeringsprogramma van 7,6 miljoen euro. Bedoeling is dat 63% meer studenten dan nu, met een diploma op zak de economie gaan versterken.

Talent Mining, zo werd het project gedoopt dat vooral is gericht op jongeren die vandaag niet deelnemen aan het hoger onderwijs. Tien richtingen uit het graduaat (het vroegere HBO5, goed voor 2 jaar opleiding met werkplekleren) zullen hiervoor worden versterkt, zodat jongeren die vandaag stoppen met studeren op hun 18e, toch een hoger diploma kunnen behalen en zo een hogere toegevoegde waarde voor de bedrijfswereld kunnen bieden.

Hiervoor werd 7,6 miljoen aan middelen samengebracht door zowel UCLL zelf als door Limburg Sterk Merk (de stichting die met LRM-opbrengsten de niet-rendementsgebonden projecten financiert). Concreet zullen er met de middelen graduaatsopleidingen worden uitgebreid en gemoderniseerd, zal er nieuwe infrastructuur worden gerealiseerd (bv. een Welzijnsincubator in Hasselt) en zal er worden ingezet op de werving van ‘locked potential’ of ‘early leavers’. Het doel is om jaarlijks 550 graduaatsstudenten af te leveren, wat zo’n 63% meer is dan momenteel.

Marc Vandewalle (algemeen directeur UCLL), Tom Vandeput (bestuursvoorzitter LSM en gouverneur Jos Lantmeeters (voorzitter directiecomité LSM) benadrukten bij de voorstelling van het project allemaal het grote belang van dit initiatief voor de verhoging van de aantrekkingskracht en de participatiegraad van ons hoger onderwijs. Ze zijn het eens dat een grotere groep van gediplomeerde studenten de economie en de welvaart in onze provincie ten goede zal komen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.