Nieuws Limburg Olivier Strauven wint Genkse ondernemersprijs

Olivier Strauven wint Genkse ondernemersprijs

Olivier Strauven wint Genkse ondernemersprijs

In de vernieuwde lounge van KRC Genk werd Olivier Strauven van Wara zopas uitgeroepen tot de Unizo Genker Ondernemer van 2021. Hij haalde het nipt van Cerina, Claudia en Gianni van Marchetta Familiebouwers en Lidia Paletta en Noureddin Benali van Hotel Zuid.

“Bij Wara klopte het complete plaatje,” klinkt het bij juryvoorzitter Wim Lenaers. “Olivier combineert een neus voor nieuwe trends met een gezonde portie ondernemerszin en een sterk team, dat zijn ideeën op de wereld helpt zetten. Wara is niet alleen een begrip in Genk, maar een jarenlange vaste waarde voor Limburgse gezinnen. Klein en groot elektro blijven de bestsellers, maar Wara innoveert bijna jaarlijks met nieuwe producten, bijkomende vestigingen of meer beleving in zijn winkelconcepten. Zo opende Olivier recent een fietsenwinkel, met de nadruk op premium race- en elektrische fietsen.”

De andere genomineerden legden nipt de duimen. Cerina, Claudia en Gianni Marchetta maakten indruk door de manier waarop ze in enkele jaren een volledige make-over realiseerden naar Marchetta Familiebouwers, terwijl ondernemerskoppel Lidia Paletta en Noureddin Benali met Hotel Zuid zowel de sluiting van Ford Genk als de coronacrisis gebruikten om hun hotel op de toeristische kaart te zetten.

De award werd voor de tweede maal uitgereikt door Unizo Genk. “Als organisatie van zelfstandige ondernemers willen we het ondernemerschap promoten en tegelijk Genk in de kijker zetten,” aldus voorzitter Luca Bruno. “De award (die werd uitgereikt door burgemeester Wim Dries) is een erkenning voor Olivier van Wara, maar vooral een boost voor de meer dan 4.000 ondernemers in onze stad.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Firmin G. 2021-09-10 11:06:25

Olivier proficiat

Gerelateerde berichten

Lanaken
Lanaken

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Nummer 32 in de indrukwekkende lijst van de Ambiorix-prijswinnaars is Nelissen Steenfabrieken. De prestigieuze onderscheiding van VKW-Limburg is een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.