Nieuws Limburg Ondernemer en sportliefhebber Robert Kumpen overleden

Ondernemer en sportliefhebber Robert Kumpen overleden

Ondernemer en sportliefhebber Robert Kumpen overleden

Robert Kumpen is vorige week overleden. De voormalige bestuurder van bouwbedrijf Kumpen en buizenfabrikant Keramo was niet alleen gekend in de ondernemerswereld. Zo was hij ook voorzitter van KRC Genk en liefhebber van gemotoriseerde sporten. De opa van F1-piloot Max Verstappen werd 69 jaar.

Als lid van de tweede generatie was Robert Kumpen samen met zijn broer Paul en neef Jan, jarenlang de voortrekker van bedrijven als Keramo, K-Boringen of bouwbedrijf Kumpen. Robert was vooral actief bij Keramo, waar hij een erg goede band wist op te bouwen met zijn medewerkers. Hij trad echter zelden op de voorgrond. Toen eerst Keramo aan Wienerberger en nadien bouwbedrijf Kumpen aan Aswebo-Willemen werden verkocht, traden Robert en de andere familieleden helemaal op de achtergrond.

Naast de bedrijfswereld, heeft Robert Kumpen grote verdiensten in het voetbal. Zo was hij één van de mede-stichters van de club RC Hades in Kiewit, en fungeerde hij in de jaren ’90 als voorzitter van KRC Genk. Hij was tevens een fervert liefhebber van gemotoriseerde sporten. Hij was zelf lange tijd succesvol actief in de kartingwereld, waarin hij ook zijn dochter Sophie-Marie, de mama van Max Verstappen, introduceerde.

Robert Kumpen zou deze zomer 70 jaar geworden zijn. Hij was al een tijdje ongeneeslijk ziek. De afscheidsplechtigheid heeft inmiddels plaatsgevonden in intieme kring. Namens de redactie bieden wij de familie Kumpen, de kennissenkring van Robert en zijn voormalige medewerkers onze blijk van medeleven aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken
Lanaken

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Nummer 32 in de indrukwekkende lijst van de Ambiorix-prijswinnaars is Nelissen Steenfabrieken. De prestigieuze onderscheiding van VKW-Limburg is een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.