Nieuws Limburg Ook bij Lear onzekerheid door uitblijven CAO

Ook bij Lear onzekerheid door uitblijven CAO

Ook bij Lear onzekerheid door uitblijven CAO

Bij Ford-leverancier Lear Corporation, één van de vier grote jongens aan de conveyor, heeft het werk dinsdag een tijdje stilgelegen omdat het personeel vragen had over de afhandeling van het sociaal akkoord. Na een toelichting van de directie is iedereen opnieuw aan het werk gegaan.

learNet zoals eerder bij overbuur SML, zorgt het uitblijven van een ondertekende CAO voor spanningen bij Lear. Het personeel heeft er maandag een kopie gekregen van de brief die de directie van Ford vrijdag al naar haar werknemers heeft gestuurd om een aantal hete hangijzers uit het vuur te halen. Bij Lear, waar het hoogste percentage van alle bedrijven voor het sociaal plan heeft gestemd, zorgde die communicatie dinsdag voor bijkomende vragen. Vooral de vertrekregeling vanaf 1 juni is nog niet duidelijk.

Het werk lag dan ook even stil om meer uitleg te krijgen van plantmanager Pascal Hermans. “Het was een infosessie, dus zeker geen staking,” weerlegt hij de woorden van een aantal militanten in een korte reactie. “Nadat we meer duidelijkheid gegeven hebben, is iedereen gewoon opnieuw aan het werk gegaan.” Omdat de buffer met onderdelen goed gevuld was, heeft de productie bij Ford Genk geen nadelen ondervonden van het infomoment.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.