Nieuws Limburg Oude consultants brengen jonge technologie binnen

Oude consultants brengen jonge technologie binnen

Oude consultants brengen jonge technologie binnen

Marcel Van de Velde en Jean-Pierre Reyniers, ervaren managers op rust, hebben een product ontwikkeld dat Limburgse bedrijven moet helpen om hun duurzaamheid op te krikken. De senior consultants van SCV Limburg doen niet alleen een scan naar de quick wins, maar zetten ook een traject in gang dat kmo’s een substantieel voordeel moet opleveren.

Senior Consultants Vlaanderen (SCV) heeft een belangrijke afdeling in Limburg, waarbij pensioengerechtigde managers of ondernemers hun jarenlange expertise in domeinen zoals financiën, marketing, hr, logistiek of IT, aanwenden om kmo’s in de provincie doelgericht te ondersteunen. De vereniging is erg succesvol en wordt door de bedrijven die er een beroep op doen, alom gewaardeerd.

SCV Limburg teert niet alleen op de ervaring uit het verleden, maar moedigt zijn senior consultants aan om bij te blijven in hun vakgebied en telkens de meest actuele trends en innovatieve toepassingen bij de kmo’s te introduceren. In dat verband hebben Marcel Van de Velde en Jean-Pierre Reyniers het afgelopen jaar een intensieve opleiding gevolgd bij Clean Tech, met als doel hun expertise op vlak van duurzaam ondernemen te actualiseren.

“Om het certificaat van Clean Tech Ambassadeur te krijgen, en dus officieel als erkend consultant in deze materie aan de slag te gaan, moesten we een project indienen”, vertellen Marcel en Jean-Pierre. “We hebben ervoor gekozen om een traject uit te werken waarin we niet alleen de kmo’s sensibiliseren om meer duurzaam te zijn, maar ook daadwerkelijk actie ondernemen om dit voornemen in de praktijk te brengen. Het doel is om duidelijk te maken dat duurzaamheid een maatschappelijke plicht is, en dat er niet alleen voor de planeet en onze medebewoners, maar ook voor het bedrijf in kwestie, aanzienlijke voordelen zijn verbonden aan een milieu- en mensvriendelijk beleid.”

Reyniers en Van de Velde hebben hun traject ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Down2Earth’ gedoopt (niet te verwarren met het investeringsvehikel van Ivo Marechal). “We hebben al proefgedraaid in een 5-tal ondernemingen en de reacties waren positief”, aldus het duo. Bij Group Nivelles (Gingelom) zijn we intussen gestart met het volledige traject te implementeren. En via het project Wanderful.stream (van POM Limburg, bedoeld om reststromen van productiebedrijven om te zetten in innovatieve, duurzame, nieuwe producten) hebben we onze technieken en advies kunnen toepassen bij Diresco (Oudsbergen).

“Duurzaam ondernemen is een must als we de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen willen veiligstellen”, weten Reyniers en Van de Velde. “Daar zetten wij ons als SCV-lid en Clean Tech Ambassadeurs belangeloos voor in.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Bart D. 2021-09-21 07:59:36

Oude vossen brengen vernieuwing, inspirerend. No soft story, wel echte business ;-). Way to go SCV!

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.