Nieuws Limburg Paesmans plant moderne make-over in Beringen

Paesmans plant moderne make-over in Beringen

Paesmans plant moderne make-over in Beringen

Paesmans Autogroep gaat de vestiging in Beringen bijna helemaal afbreken en heropbouwen tot een moderne garage met toonzaal, werkplaats en carrosserie-afdeling. Als de aanvraagprocedure gunstig verloopt en de werken tijdig kunnen starten, moeten de activiteiten bij het vernieuwde Paesmans Beringen hervatten in januari 2022.

Autogroep Paesmans heeft vandaag in Beringen een vestiging met 3 afdelingen: verkoop, onderhoud en carrosserie van de eigen merken Renault en Dacia. Omdat de infrastructuur aan vernieuwing én uitbreiding toe is, wordt fors geïnvesteerd in een totale make-over. De toonzaal en de werkplaats worden volledig afgebroken en vervangen door een nieuwbouw met dezelfde functies. Zaakvoerder Wilfried Paesmans maakt van de gelegenheid gebruik om de lay-out van het bedrijf grondig te veranderen. Zo zal na de heropening de werkplaats zich aan de andere zijde van het gebouw bevinden en krijgt de toonzaal door de verschuiving, meer zichtbaarheid voor passanten. De carrosserie-afdeling blijft op de huidige locatie, maar wordt verder uitgebreid tot achter de werkplaats. Om het project helemaal af te maken worden er extra kantoren en een nieuwe spuitcabine gebouwd.

“Aan de buitenzijde van het complex wordt de parking vernieuwd”, legt Wilfried Paesmans uit. “Een gedeelte wordt voorbehouden om nieuwe wagens tentoon te stellen. Om onze klanten die elektrisch rijden voort te helpen, en onze elektrische demovoertuigen op te laden, wordt er geïnvesteerd in extra laadpunten.”

Om de grootschalige werken te kunnen uitvoeren, zal de Paesmans-concessie de deuren sluiten op 23 juli. De toonzaal blijft nog open tot 8 augustus. Als alle vergunningen tijdig in orde komen en de werkzaamheden vlotten volgens schema, zal het totaal vernieuwde bedrijf de deuren heropenen in januari 2022.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Bandag wil er 33 buiten

Bij bandenbedrijf Bandag Lanklaar te Dilsen-Stokkem kondigde de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag aan: 24… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.