Nieuws Limburg Pami haalt grootste order ooit binnen

Pami haalt grootste order ooit binnen

(Foto: Kabinet Sven Gatz)

Pami haalt grootste order ooit binnen

Oef. De werknemers van kantoorinrichter Pami uit Pelt hebben het gehaald. Zopas werd het volledige meubilair opgeleverd voor maar liefst 2.000 ambtenaren in de Iris Tower aan het Noordstation in Brussel. Het grootste order ooit deed de omzet bij Pami in 2020 toenemen met 10%. “Ook de inrichting van thuiswerkplekken heeft hiertoe bijgedragen”, zegt CEO Lode Essers.

“We hebben ondanks de coronacrisis toch een topjaar gedraaid”, aldus Lode Essers. “Onze omzet steeg in 2020 naar 26 miljoen euro. Dat is tien procent meer dan in 2019. Of ik daar een verklaring voor heb? Ik denk dat we als bedrijf zeer alert gereageerd hebben op de behoeften in de markt. Door de coronacrisis werkten er massaal veel mensen thuis. Maar ze beschikten niet altijd over de nodige voorzieningen. En ook bedrijven en organisaties kregen te maken met een heel nieuwe realiteit op de werkvloer. We hebben daar als workspace designers snel een antwoord op geboden met onze kantoor- en thuiswerkoplossingen.”

Wat ook meespeelt is dat Pami, samen met vastgoedonderneming Cushman & Wakefield, zijn grootste project ooit binnenhaalde: de inrichting van de nieuwe kantoren van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) met het modernste en meest eigentijdse kantoormeubilair. Lode Essers: “In de zomer van 2020 stelden we ons kandidaat voor dit project. Pas eind oktober kregen we uitsluitsel en werd het ons toegewezen. Dat betekende wel dat we in een maand tijd alles moesten realiseren. Fonkelnieuwe kantoorinrichting produceren, leveren en installeren voor 2.000 ambtenaren: niet niks… Toch is ons team er samen met onze partners in geslaagd om dit nog voor het einde van 2020 succesvol op te leveren.”

3 miljoen
Daarnaast bleef Pami in 2020 volop investeren in de toekomst. “Eind 2019 stelden we een ambitieus strategisch plan op met investeringen in de uitbreiding en modernisering van ons machinepark, onze producten en showrooms. Bij de uitbraak van de coronacrisis hielden we die plannen even opnieuw tegen het licht, maar we besloten om er toch resoluut mee door te gaan. We investeerden afgelopen jaar ruim 3 miljoen euro in ons bedrijf. Een doordachte en strategische keuze die zuurstof geeft aan onze groeiplannen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.