Nieuws Limburg Parkeren op Corda: technologie wijst de weg!

Parkeren op Corda: technologie wijst de weg!

Parkeren op Corda: technologie wijst de weg!

Wie zich met de auto naar de Corda Campus begeeft, zal op basis van slimme technologie een parkeerplaats toegewezen krijgen. De voertuigen van bewoners en bezoekers worden herkend en op basis van toepassingen die werden uitgewerkt door Cegeka, The Safe Group en Bam Bormet, naar de juiste locatie genavigeerd.

Een slagboom die met een badge kan geopend worden of een vriendelijke parkeerwachter die je als bezoeker naar een vacant plekje wijst? Allemaal verleden tijd bij Corda Campus. Er wordt nu een slim parkeersysteem uitgerold dat het parkeren in de bedrijvenzone een stuk eenvoudiger maakt.

“Met de implementatie van dit systeem transformeren we onze huidige bezoekersparking én de ondergrondse parkeergarages naar slimme parkeerzones”, zegt Anja Verstrepen, Facility Manager van de Corda Campus. “Zo kunnen onze bezoekers steeds terecht op de voor hen bestemde parking door nummerplaatregistratie. Zodra het systeem opmerkt dat de bestuurder onterecht gebruik maakt van de bezoekersparking, zal de slagboom niet langer openen en wordt de parkeerder afgeleid naar een ander terrein. Ook in onze ondergrondse parkeergarages kunnen de bedrijven op de campus zelf ingeven welke bezoekers of medewerkers de parking kunnen gebruiken.”

Het systeem werd uitgedokterd door Cegeka, The Safe Group en Bam Bormet. “Het platform connecteert en integreert de hardware zoals slagbomen en signalisatieschermen met het slimme platform, waarbij we gebruik maken van artificiële intelligentie, cloud en edge computing”, aldus David Neys, Product Marketing Manager van Cegeka.

The Safe Group, het technologiebedrijf dat vooral bekend staat om zijn digitale schermen en veiligheidstoepassingen op de grote festivals, zorgde voor de implementatie van de schermen en de bijhorende signalisatie. “De beeldschermen zijn van hoge kwaliteit en specifiek voor buitengebruik, zodat ze in alle weersomstandigheden goed leesbaar zijn. Bovendien passen ze zich razendsnel aan aan de situatie waardoor de parkeerders meteen weten waar ze naar toe moeten”, besluit Ilja Theuwissen, CEO van The Safe Group.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.