Nieuws Limburg Parket vordert celstraf tegen Bart Claes

Parket vordert celstraf tegen Bart Claes

Parket vordert celstraf tegen Bart Claes

Horeca-ondernemer Bart Claes moest zich dinsdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren verantwoorden voor de afhandeling van zijn faillissement in 2012. De schuldeisers die zich burgerlijke partij hebben gesteld, kijken aan tegen een put van 4,4 miljoen euro. Tegen Claes is een celstraf van 7 maanden, een boete van 6.000 euro en een beroepsverbod van 7 jaar gevorderd wegens vermeende frauduleuze transacties en onzorgvuldig beheer.

Een belangrijke schuldeiser is Mise en Place, dat personeel leverde voor de horecazaken en cateringactiviteiten van de vennootschappen in de groep Claes. De leverancier had nog zo’n 400.000 euro te goed van Claes en stelde een afbetalingsplan op. Op dat moment zou de horeca-ondenemer zich al in staking van betaling hebben bevonden, wat door Mise en Place als bedrieglijk wordt omschreven omdat Claes wist dat hij de schulden niet kon afbetalen.
Er is bovendien discussie over de forse, mogelijk fictieve managementvergoedingen die de failliet verklaarde vennootschappen betaalden aan Culinarte, de enige vennootschap uit de groep die overeind is gebleven.

Uit de vordering blijkt dat de directe belastingen, BTW en RSZ samen zo’n 1,5 miljoen euro te goed hebben. De totale schuld bedraagt 4,4 miljoen euro. De rechter doet een uitspraak op 16 oktober.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.