Nieuws Limburg Patrick Vos (Zappware): Innovatie is geen doel op zich

Patrick Vos (Zappware): Innovatie is geen doel op zich

Patrick Vos (Zappware): Innovatie is geen doel op zich

Zappware is een Hasseltse firma die softwareproducten bouwt voor digitale televisie.  Dat zijn die toepassingen die de eindgebruiker te zien krijgt wanneer hij digitale televisie kijkt of televisie in het algemeen.

02_Vos PatrickPatrick Vos, CEO van Zappware licht toe: “Voorbeelden van onze toepassingen zijn o.a. de lineaire programmagids, het digitale programmaboekje, video-on-demand, film op aanvraag, harde-schijf-recording maar ook toepassingen die gebruikt worden op tablets, smartphones en smart-tv’s. Daarmee ondersteunen we niet enkel het klassieke tv-kijken, maar ook nieuwe vormen van tv-kijken.

Innovatie is de motor van onze business en wij bekijken dat altijd in een heel breed spectrum. Aan de ene kant is er de pure technische innovatie. We hebben onlangs een triple A-dossier afgewerkt met steun van het IWT:  Any-device, Any-where, Any-time.  Daarmee bouwen we  software waarmee de gebruiker overal, op elk moment en op elke informatiedrager televisie kan kijken. Daarnaast heb je de creatieve innovatie: wij denken continu na over nieuwe concepten rond gebruiksvriendelijkheid van tv. En tot slot is er een derde luik, heel belangrijk luik van innovatie: de vernieuwende businessmodellen.  Hoe gaan we nieuwe markten benaderen? Hoe gaan we onze producten wereldwijd in de markt kunnen zetten? Uiteindelijk is innovatie geen doel op zich, maar een manier om je bedrijf succesvoller te maken en goede resultaten te behalen. Om een goed innovatief bedrijf te zijn, moet je er zeker over waken dat alle innovatiestappen uiteindelijk bijdragen tot de visie en de missie van het bedrijf.  Dat ze kaderen in functie van bepaalde marktevoluties, van bepaalde marktnoden.

Als wij een innovatiedossier indienen bij het IWT dan laten we ons begeleiden door het Innovatiecentrum Limburg. De inhoudelijke zaak van zo een dossier kunnen we  zeer goed zelf invullen. Maar met de administratie errond zijn we veel minder vertrouwd. Het Innovatiecentrum geeft ons tips en tricks om een goed dossier te schrijven. Hoe moet je zo’n dossier structureren, welke processen hangen daar rond, hoe moet je het dossier opvolgen enz? Dat zijn allemaal elementen waarbij we ondersteuning vragen bij het Innovatiecentrum om alles vlot te laten verlopen.

Dankzij onze innovaties zijn we er in geslaagd om op bepaalde markten heel erg competitief te worden en een bepaalde pioniersrol te kunnen innemen waardoor ons zakencijfer is gestegen. Innoveren stelt ons in staat om klanten te winnen en onze concurrenten de baas te blijven.”

Bekijk het interview met deze Innovatieheld op http://youtu.be/cIDNHMqk-Qo
Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven door hen o.a. te begeleiden bij het opstellen van een subsidiedossier. Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.