Nieuws Limburg Punch Powertrain verdubbelt in Sint-Truiden (en in China)

Punch Powertrain verdubbelt in Sint-Truiden (en in China)

Punch Powertrain verdubbelt in Sint-Truiden (en in China)

Bij de producent van versnellingsbakken Punch Powertrain in Sint-Truiden draait de productie op volle toeren. “De bestellingen komen inderdaad vlot binnen,” bevestigt operationeel directeur Marc Vandecruys. “Aangezien wij alleen leveren aan autoconstructeurs in China, en daar een enorme vraag bestaat, hebben we de productiecapaciteit hier meer dan verdubbeld tot 250.000 stuks. Het binnenwerk van de versnellingsbakken wordt in Sint-Truiden gemaakt, en verhuist vervolgens naar onze vestiging in China, waar het eindproduct geassembleerd wordt. Ook daar zijn we momenteel dus druk bezig om de capaciteit te verdubbelen.” Het aantal werknemers groeit gelijkmatig: in Sint-Truiden kwamen er op een jaar zowat 50 nieuwe mensen bij (nu 200 in totaal). In China werken er voorlopig 150 werknemers voor Punch Powertrain.

De fabriek in China wordt momenteel verdubbeld.

Goed nieuws dus, hoewel de situatie er twee tot drie jaar geleden nog slecht uitzag, met verliezen van 7 tot 8 miljoen euro. “In 2010 is het tij gekeerd, met een nuloperatie,” aldus Marc Vandecruys. “En vanaf dit jaar gaan we resoluut voor mooie winstcijfers. Want bovenop de organische groei die we momenteel realiseren, hebben we de ambitie om binnen 2 jaar nog eens te verdubbelen in capaciteit, zowel in Sint-Truiden als in China. Er worden momenteel nieuwe contacten gelegd, ook op de Aziatische markt. En je mag er vergif op innemen: als de Chinese autobouwers hun thuismarkt zien stagneren, zullen ze zeker ook hun pijlen op Europa richten. We zijn dus erg positief over de toekomst.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.