Nieuws Limburg PXL pioniert in voetsporen van 13 bedrijven

PXL pioniert in voetsporen van 13 bedrijven

PXL pioniert in voetsporen van 13 bedrijven

Na het behalen van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) heeft Hogeschool PXL nu ook als eerste onderwijsinstelling in Vlaanderen het VN-duurzaamheidscertificaat SDG Pioneer behaald. Daarmee treedt de school in de voetsporen van de eerste 13 bedrijven die eind vorig jaar de eerste certificaten in Limburg in ontvangst mochten nemen.

Voka Limburg begeleidt bedrijven heel intensief met het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Wie na een jaar de targets haalt, krijgt het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Wie 3 jaar na elkaar deze opdracht tot een goed einde brengt, kan zich kandidaat stellen voor het SDG Pioneer-certificaat. Dit is een unieke onderscheiding die de Verenigde Naties toekent aan ondernemingen die systematisch acties opzetten om de 17 zogenaamde Sustainable Development Goals (SDG’s) te behalen. In oktober vorig jaar wisten de 13 eerste Limburgse bedrijven deze onderscheiding binnen te halen.

De eerste die volgt is Hogeschool PXL. Maandag mocht algemeen directeur Ben Lambrechts als eerste Vlaamse onderwijsinstelling het SDG Pioneer-certificaat van UNITAR in ontvangst nemen. Het toont aan dat de school is geslaagd voor 5 vakken van het duurzaamheidsproces: kennisopbouw en netwerking, organisatieontwikkeling (bedrijfsstructuur en bedrijfscultuur), integratie in beleidsplanning, implementatie door middel van concrete acties en interne en externe communicatie.

UNITAR-fellow Peter Wollaert is vol lof: “PXL is erin geslaagd om in een complexe en steeds wijzigende context van coronamaatregelen, de eerste fase van ons ambitieus opleidings- en implementatietraject tot een goed einde te brengen. Voor elk van de 5 werkterreinen werd vooruitgang geboekt. Daarom verdient PXL terecht dit SDG Pioneer-certificaat van UNITAR.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.