Nieuws Limburg Reisbureaus vrezen invasie van cowboys

Reisbureaus vrezen invasie van cowboys

Reisbureaus vrezen invasie van cowboys

De reisbureaus houden hun hart vast nu Vlaams minister Geert Bourgeois heeft beslist om vanaf 1 januari 2014 de vergunningsplicht voor reisbureaus op te heffen. “Hierdoor kan iedereen die dat wenst reisactiviteiten ondernemen,” legt Arne Geusens van ASL Travel in Hasselt uit. “Ervaring, scholing of financiële waarborgen zijn niet meer nodig. Dit zal zware gevolgen hebben. Voor ons persoonlijk en voor onze klanten zal dit geen schade berokkenen, maar wij vrezen voor een exponentiële toename van ‘cowboys’ die zich op onze markt gaan storten. Uiteindelijk zal dit enkel ten koste gaan van de consument, die hierdoor heel wat bescherming verliest en vaker blootgesteld wordt aan beloftes en overeenkomsten die praatjesmakers niet kunnen nakomen. Dit is natuurlijk erg jammer.”

Geusens stelt meteen ook de vraag waarom de reisbureaus die het nu goed menen, bijdragen moeten blijven storten in de kas van het Garantiefonds Reizen (dat schadevergoedingen betaalt aan klanten die de dupe worden van faillissementen). “Het kan niet de bedoeling zijn dat wij de kas spijzen om de put op te vullen van mensen die met niets in orde zijn en gedoemd zijn om op termijn te mislukken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.