Nieuws Limburg René Jansen verkoopt vastgoedpoot aan zoon

René Jansen verkoopt vastgoedpoot aan zoon

René Jansen verkoopt vastgoedpoot aan zoon

Ondernemer René Jansen uit Meeuwen-Gruitrode, heeft na de verkoop van Building Group Jansen aan zijn dochter Nadia, nu zijn vastgoedonderneming overgelaten aan zijn zoon Steven. Die heeft meteen een strategische opsplitsing gemaakt tussen enerzijds de activiteiten als vastgoedmakelaar (Jansen Real Estate) en anderzijds de projectontwikkeling (Jansen Development).

Nadia Jansen & Steven JansenSteven Jansen staat operationeel al een vijftal jaar aan het roer bij de vastgoedafdeling van Jansen, die onafhankelijk van de bouwactiviteiten opereert. De overname van dit bedrijf is dus een logische stap. “Daarbij heb ik gekozen om via Jansen Real Estate op te treden als erkend makelaar voor de verkoop en verhuur van residentieel en bedrijfsvastgoed,” legt Steven Jansen uit. “In bepaalde projecten zullen we ook de verkoop of verhuur doen voor onze andere bedrijfstak, Jansen Development. Hiermee zullen we de activiteiten als projectontwikkelaar uitvoeren. Op braakliggende terreinen of verouderde locaties richten we bedrijfspanden, winkels, particuliere huizen, appartementen of serviceflats op. Voorlopig nog vooral in Limburg, maar op termijn ook in Brussel en Antwerpen.”

En als er voor de ontwikkelaar moet gebouwd worden, kan er uiteraard een beroep worden gedaan op Building Group Jansen, de onderneming van zus Nadia. “Waar het opportuun is zullen we samen, in bouwteam, nieuwe projecten kunnen realiseren,” zegt Nadia Jansen. “We brengen dan elk onze expertise in, en zullen op gelijkwaardige basis aan de slag gaan.” Een eerste groot project van 77 woongelegenheden in Hasselt zal – als alle vergunningen in orde komen – over enkele maanden worden aangekondigd.

De medewerkers van de zopas overgenomen onderneming, zullen overigens worden gehuisvest in een pand in Zonhoven (naast verzekeringskantoor VHS), waar ook de centrale diensten van Building Group Jansen hun intrek zullen nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.