Rik-Vandersanden2-1

Rik Vandersanden weer achter de potten

Rik Vandersanden, voormalig chef van De Barrier in Houthalen, staat weer achter de potten en de pannen. In Diest heeft hij het cateringbedrijf Cariva (Catering Rik Vandersanden) opgericht, dat zich specialiseert in catering op hoog niveau en op locatie.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Vandersanden aan boord zou blijven om De Barrier voort te leiden. Maar na amper een jaar werd de onderlinge samenwerking opgezegd. Hij is ondertussen niet bij de pakken blijven zitten. “Ik zit al 41 jaar in het vak. Wie mij kent, weet dat stilzitten niet in mijn aard ligt”, aldus de chef. Daarom heeft hij zijn nieuwe cateringbedrijf Cariva opgericht. Van daaruit wil Vandersanden bedrijfs- en privéfeesten terplekke van hoogstaande culinaire gerechten voorzien. “Eerlijke keuken, kwaliteit, en het product centraal. Samen met de klant gaan we er maatwerk van maken. Wil de klant wijn uit zijn eigen kelder schenken? Geen probleem. Voor elke uitdaging is er een oplossing. Een feest is voor de klant immers een unieke aangelegenheid. Ik voel weer het jeugdig enthousiasme in mij.”

Tegelijk gaat hij nauwe samenwerken met een selectie van toeleveranciers, tot evenementenbureaus en leveranciers van bekwaam horecapersoneel toe. “Op die manier zitten we niet opgezadeld met doorlopende onkosten, zoals de huur van een restaurant. Het geeft ons ook de gelegenheid om flexibel op de vraag van de klant te antwoorden. Bovendien kunnen we op die manier voorzichtig van start gaan. De berichten over de conjunctuur zijn momenteel immers niet rooskleurig.”