Nieuws Limburg Roemeense vluchteling start IT-bedrijf in Houthalen

Roemeense vluchteling start IT-bedrijf in Houthalen

Roemeense vluchteling start IT-bedrijf in Houthalen

Q-Top, een softwarebedrijf uit Houthalen-Helchteren, heeft zopas in Brussel het nieuwe pakket KineQuick Connect voorgesteld. Het gaat om vooruitstrevende software die specifiek dient voor mobiele communicatie voor kinesisten. Q-Top is marktleider in dat segement, en doet het dus bijzonder goed.

1040817_541838989211674_1120072912_oOpmerkelijk in het verhaal is dat Q-Top werd opgericht door Etienne Custermans en Albert Ivanov (foto). Die laatste is een Roemeen, die in de jaren ’90 als vluchteling naar ons land kwam en hier aanvankelijk aan de slag ging als freelance software-ontwikkelaar. Zo kwam hij in contact met Custermans, waarna ze besloten om samen een bedrijfje op te richten met specialisatie in technologie voor kinesisten. Intussen is Q-Top daarin de meest geconsulteerde aanbieder. De activiteiten worden nu uitgebreid met andere (mobiele) eHealth-applicaties.

Het bedrijf stelt momenteel een tiental mensen tewerk en heeft nog ambitieuze groeiplannen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.