Nieuws Limburg Schelfhout investeert in nieuw vakantiepark

Schelfhout investeert in nieuw vakantiepark

Schelfhout investeert in nieuw vakantiepark

De Limburgse ondernemer Chris Schelfhout (Diresco) zal nog deze zomer in Neeroeteren het nieuwe vakantiedomein Nutchel openen. Hij investeert er samen met de voormalige CEO van Center Parcs, in 30 vakantiewoningen, waaronder een aantal boomhutten.

Limburg krijgt er een nieuw vakantiedomein bij. In domein De Warre in Neeroeteren opent op 1 juli het gloednieuwe vakantieconcept Nutchel. De bedoeling is om volledig te ‘deconnecteren’, door te slapen tussen de bomen, te koken op een houtvuur en vooral door de computer en gsm-verbindingen zoveel mogelijk af te sluiten.

“Het is een ‘next level glamping’-concept dat je nergens anders in Europa zal vinden”, zeggen James Mennekens (ex-Center Parcs) en Chris Schelfhout, die in hetzelfde domein De Warre ook een hippisch centrum uitbaat. “De voorbije maanden werden er nieuwe vakantiewoningen geïnstalleerd van zo’n 25m2 groot, middenin de bossen. Een aantal van de huisjes zullen zelfs op 3 meter hoge palen staan, zodat de bezoekers echt tussen de bomen leven.”

Nutchel leent zich vooral voor belevingsvakanties: “We keren terug naar de ‘gewone dingen’, zoals tussen de bomen klimmen op het hoogteparcours, zweven boven het domein aan de panoramische kabelbaan, spelen met de konijnen, een wandeling maken met de paarden enzovoort”, legt Chris Schelfhout uit. “Het draait allemaal om opnieuw leren genieten van de simpele dingen, want die kunst zijn we ergens in het begin van deze eeuw kwijtgeraakt.”

Opmerkelijk is dat het vakantiedomein op amper vier maanden klaar zal zijn. De belangrijkste reden hiervoor is het razendsnelle productieproces van de vakantiewoningen. Het gaat om een nieuw concept, van de hand van James Mennekens, waarbij de vakantiewoningen op drie dagen tijd in de fabriek in elkaar worden gestoken en vervolgens in één stuk op de vrachtwagen worden gezet. Elk vakantiehuis heeft niet meer dan twee uur tijd nodig voor installatie. Het huisconcept zal door iedereen online kunnen besteld worden als tweede verblijf, B&B-huisje of extra leefruimte in de tuin. Vanuit het buitenland is er alvast veel interesse, aldus Mennekens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.