Nieuws Limburg School bouwt bij naargelang interesse bedrijfswereld

School bouwt bij naargelang interesse bedrijfswereld

School bouwt bij naargelang interesse bedrijfswereld

Niet verlegen om een kruisbestuiving meer of minder, pakt de Hogeschool PXL uit met een opmerkelijk voorstel. De uitbreidingsplannen van hun campus in het centrum van Hasselt zullen aangepast worden naargelang de interesse van lokale bedrijven en organisaties om mee in het project te stappen. “Het bouwvolume zal verhoogd worden als er zich ondernemingen op onze campus willen vestigen,” zegt Jean-Pierre Segers, departementshoofd van PXL Business.

campus PXL 11linieSegers merkt bij alle scholen, van lager tot hoger, al vele jaren een dringende nood aan capaciteitsuitbreiding. “Bovendien is het een hele uitdaging om de nieuwe infrastructuur multifunctioneel te maken, zodat brede maatschappelijke groepen hier gebruik van kunnen maken. Omdat anderzijds de wachtlijsten voor de gefinancierde en gesubsidieerde scholenbouw niet korter zijn geworden, dringen creatieve oplossingen zich op.” Die uitdaging wil de PXL aangaan door bedrijven en andere organisaties warm te maken voor hun project. “Zo krijg je een soort PPS-formule waarmee het stedelijk weefsel wordt versterkt. Iedereen heeft er dus baat bij,” besluit Jean-Pierre Segers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.