Nieuws Limburg Smartphone gaat betaalkaart en cash vervangen

Smartphone gaat betaalkaart en cash vervangen

Smartphone gaat betaalkaart en cash vervangen

Het Hasseltse softwarebedrijf QNH Belgium rolt op dit moment een nieuw systeem uit dat betalen via smartphone in de winkels en horeca mogelijk maakt. Betaal- of kredietkaart is niet meer nodig. Het systeem profileert zich als goedkoper en moderner alternatief voor Worldline, de beheerder van Bancontact.

QNH Belgium heeft een app ontwikkeld op basis van software van het Zweedse betaalsysteem SEQR (spreek uit: Secure). Op het kassascherm bij de handelaar of cafébaas wordt de rekening gepresenteerd in de vorm van een unieke QR-code. Met de smartphone scannen we die code, geven we even onze persoonlijke pincode in, en klaar is kees. Meteen rolt het betaalbewijs uit een printertje. De hele afwikkeling tussen de banken van handelaar en consument gebeurt vliegensvlug, ergens in de cloud. Er komt dus geen betaal- of kredietkaart meer bij kijken.

QNH_seqrDe bijdrage van QNH Belgium is de tool die werd ontwikkeld voor de handelaars: “Hiermee kunnen winkeliers en horeca-uitbaters het betaalsysteem snel en efficiënt op de kassa’s installeren,” zegt Perenaar Valère Melotte, Managing Director van QNH Belgium. De consument kan de app gratis downloaden via de website van SEQR, en vervolgens zijn alle transacties mogelijk.

In ons land hebben onder meer Mc Donald’s, Aveve, Collishop (Colruyt) en Panos al SEQR in huis. “Er zitten nog andere winkelketens in de pijplijn. Ondertussen hebben we ook met Florian in Hasselt het eerste eetcafé weten overtuigen,” zegt Peter Debrier van QNH. Binnen een paar maanden wordt SEQR ook in Nederland gelanceerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.