Smolders (Sint-Truiden) toch boeken neergelegd?

De verwarmingshandel Smolders in Sint-Truiden heeft volgens de leveranciers de boeken neergelegd. Het bedrijf is telefonisch niet meer bereikbaar. Ook bij de bvba Zet, een andere vennootschap van zaakvoerder Johan Smolders die de activiteiten van het noodlijdende verwarmingsbedrijf zou verderzetten, wordt niet geantwoord.

Smolders gebouwSmolders kwam al in 2011 in zwaar weer terecht, nadat een grote investering in een prachtig nieuw gebouw, samenviel met de wereldwijde crisis, die niet in het minst de bouwsector zwaar wist te treffen. In het boekjaar 2011 (van medio 2010 tot eind 2011) werd bijna 2 miljoen euro verlies geleden. Sanitair- en verwarmingsgroothandel Lambrechts, die nog heel wat onbetaalde facturen van Smolders moest innen, nam midden 2012 voor ongeveer 4 maanden een participatie van 50 procent in het Truiense bedrijf om de belangen veilig te stellen. In november kocht Smolders de aandelen van Lambrechts terug, en werd middels een kapitaalhoging en een reorganisatie, een nieuwe start genomen. Volgens enkele leveranciers zou Smolders nu echter toch de boeken neergelegd hebben.

Via Zet bvba, een andere vennootschap van Johan Smolders op hetzelfde adres, zouden de activiteiten worden voortgezet. Onder meer de online handel www.verwarmingsshop.be wordt door Zet gerund. Maar ook daar vinden we net als bij Smolders zelf, geen gehoor voor meer toelichting. Misschien dat er donderdag na de zitting van de rechtbank van koophandel meer duidelijkheid komt?