Nieuws Limburg Splinternieuwe legertrucks: onderhoud komt naar Limburg

Splinternieuwe legertrucks: onderhoud komt naar Limburg

Splinternieuwe legertrucks: onderhoud komt naar Limburg

Maar eventjes 636 4×4-trucks én 243 8×8-trucks: dat is de bestelling die het Belgische leger heeft gedropt bij DAF. De fabrikant heeft de lopende band in Tsjechië aan het rollen gebracht. En intussen is ook het onderhoudscontract voor de nieuwe pa(n)tserbakken toegekend: dat gaat naar TTL in Houthalen-Helchteren.

DAF Trucks is begonnen met de levering van 879 trucks voor het Belgische leger. De bestelling wordt geassembleerd bij Tatra in Tsjechië. In die fabriek lopen momenteel ook al enkele Limburgers rond, die worden opgeleid om de voertuigen van binnen en van buiten te leren kennen. Zij gaan immers met hun team instaan voor het onderhoud van de trucks.

“Het is dankzij de hoge opleidingsgraad van onze mecaniciens, het serviceniveau, de capaciteit van de garage en de goede reputatie binnen DAF-aftersales dat wij het grote contract hebben binnengehaald”, zegt Jef Verelst, algemeen directeur van TTL (Truck Trading Limburg). “Wij zijn verheugd met de erkenning en zullen alles in het werk stellen om het onderhoud van deze nieuwe legervoertuigen optimaal uit te voeren. Een aantal van onze mecaniciens zijn nu al in Tsjechië om een speciale opleiding te volgen. Tevens gaan wij ervoor zorgen dat de benodigde onderdelen op een vlotte en efficiënte wijze geleverd zullen worden aan het distributiecentrum van het Belgische leger.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.