Nieuws Limburg Stap dichter bij aansluiting Haspengouw met E40

Stap dichter bij aansluiting Haspengouw met E40

Stap dichter bij aansluiting Haspengouw met E40

Vlaams minister Hilde Crevits heeft het Agentschap Wegen en Verkeer de opdracht gegeven om een milieu-effectenrapport op te stellen dat nodig is om een nieuwe verbinding tussen de regio Sint-Truiden en de autosnelweg E40 te maken. Dit komt er nadat een studie heeft uitgewezen dat de aanleg van zo’n weg geen budgettaire ramp moet betekenen. Een doordachte keuze van het tracé, met een economische meevaller in de conjunctuur, zou voor het project zelfs een winst van 34 miljoen kunnen betekenen. Als zo’n verbinding zou worden uitgevoerd, kunnen chauffeurs uit de regio zich namelijk sneller verplaatsen. Dat zou de economie in en rond Sint-Truiden een echte boost geven, aldus de onderzoekers. Maar het zou ook de aantrekkingskracht van de regio vergroten en het verkeer op de reeds bestaande routes verminderen.

“Rekening houdend met de berekende kosten (tussen 18,3 en 62,2 miljoen euro) en andere parameters, kunnen technische specialisten met deze studie aan de slag”, concludeert Johan Grauwels van Voka namens de sociale partners. “Een optimale oplossing op technisch, financieel en ruimtelijk vlak betekent immers een meerwaarde voor de regio. Indien men er in slaagt het optimale tracé te bepalen, is het aanleggen van een nieuwe verbinding van Sint-Truiden met de E40 absoluut wenselijk.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.