Sterrenkoks brengen ondernemers bij elkaar

hans van wolde

De Beringse onderneming BergHOFF Belgium komt op de proppen met een uniek netwerkconcept voor ondernemers. Tijdens de Star Experience brengen bedrijven die actief zijn in de toelevering van de horeca hun producten, materialen en diensten mee naar het atelier van BergHOFF, zelf een verdeler van hoogwaardige kookartikelen. Een sterrenchef maakt vervolgens met al deze ingrediënten en hulpmiddelen een uiterst verfijnd menu klaar. Intussen kunnen de deelnemers ook met elkaar netwerken, en uiteraard proeven van de gerechten.

“Het is voor ons een manier om een optimale kruisbestuiving in de hand te werken," zegt Hilde Rutten, Managing Director van BergHOFF Belgium. "Het is een positieve ervaring voor iedereen. Niet alleen leren de leveranciers elkaar kennen, en kan daar business uit voortvloeien. Het zijn ook de chefs die de lokale producten en materialen kunnen ervaren, en er later bij hen in de zaak mee aan de slag kunnen gaan."

Voor de editie van 10 november was niemand minder dan Hans van Wolde (foto), chef-kok bij tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht, te gast in Beringen. "Een hele eer voor ons," aldus nog Hilde Rutten, die eerder ook al onder meer Alex Cleevers, Dimitri Lysens, Koen Verjans, Ken Verschueren, Jan Menten, Giovani Oosters, Wim Schildermans, Bert Meewis, Danny Vanderhoven en Olivier de Vinck mocht verwelkomen.