Nieuws Limburg Stradus Infra ontwikkelt nieuwe verkeersgeleider

Stradus Infra ontwikkelt nieuwe verkeersgeleider

Stradus Infra ontwikkelt nieuwe verkeersgeleider

Stradus Infra, het bedrijf dat betonnen elementen voor infrastructuurwerken maakt, heeft een knappe uitvinding gedaan. Op vraag van Wegen en Verkeer Limburg (AWV) werd een monteerbare middengeleider gemaakt waarmee verkeerseilanden kunnen ingericht worden. Deze dienen om rijstroken te scheiden en kruispunten veiliger te maken.

stradus geleiderDe uitvinding zorgt ervoor dat er geen beton ter plaatse moet gestort worden, en er dus veel tijd en energie wordt bespaard. Ze kunnen met enkele bouten in het wegdek vastgezet worden. Het systeem is modulair, zodat er afhankelijk van de situatie, elementen bijgeplaatst kunnen worden.

stradus geleider 2Op een werf in Tongeren werden zopas de eerste exemplaren uitgeprobeerd. AWV is heel enthousiast over het concept van Stradus Infra, zodat een spoedige uitrol in de rest van Vlaanderen niet lang op zich zal laten wachten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.