Nieuws Limburg TDL koopt collega met 12 miljoen omzet

TDL koopt collega met 12 miljoen omzet

TDL koopt collega met 12 miljoen omzet

De Limburgse transportgroep TDL wordt vanaf 1 maart de eigenaar van Bakker Logistiek België. TDL wordt daarmee 50 medewerkers, 40 transportcombinaties, een vestiging in Willebroek en 12 miljoen euro jaaromzet rijker. De laatste vijf jaar is de Limburgse transportgroep drie keer groter geworden.

Het is niet de allergrootste overname voor TDL, maar wel een van strategisch belang voor de afdeling Fresh Logistics, die het transport van verse voeding naar warenhuisketens en groothandels verzorgt. “De centrale ligging van de vestiging in Willebroek is een pluspunt”, zegt Business Unit Manager Kristof Van Lommel (foto). “We krijgen daarmee bijkomende mogelijkheden om ons fijnmazig distributienetwerk verder uitbreiden.”

De logistieke groep van Yves Vandeput blijft dus groeien op basis van een uitgekiende acquisitiestrategie. In 2013 werd Cardon Logistique in Doornik overgenomen, gevolgd door de versactiviteiten van XPO Logisitics in Kallo.

Onder meer hierdoor groeide TDL Group de afgelopen 5 jaar van 250 medewerkers naar 750 medewerkers. De omzet bedraagt zo’n 75 miljoen euro. De totale warehousecapaciteit is goed voor 60.000 m2, de vloot telt zo’n 400 vrachtwagens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.