Nieuws Limburg Tessenderlo Group verkoopt Hasseltse R&D-afdeling

Tessenderlo Group verkoopt Hasseltse R&D-afdeling

Tessenderlo Group verkoopt Hasseltse R&D-afdeling

Als onderdeel van de plannen om een aantal activiteiten te verkopen aan het Japanse Mitsubishi Chemical, wil Tessenderlo Group ook een R&D-afdeling in Hasselt van de hand doen. Het gaat om 13 mensen, die mee overgenomen worden in een globale deal met Mitsubishi, zegt woordvoerster Kathleen Iwens.

tessenderlo chemie in hamTessenderlo Group heeft een bod gekregen van het Japanse Mitsubishi Chemical om de bedrijfstak van ‘compounds’ over te nemen. Het gaat om een groep bedrijven in Frankrijk, Polen en China, die chemisch samengestelde stoffen maken. Ze stellen samen 360 mensen tewerk en realiseren een omzet van maar liefst 120 miljoen euro. Onderdeel van deze business-unit is ook de R&D-afdeling in Hasselt. “Het gaat concreet om 13 onderzoekers die nog niet zo lang geleden van de site in Tessenderlo naar een eigen locatie in Hasselt zijn verhuisd,” zegt Kathleen Iwens, woordvoerster van Tessenderlo Group. “Zij voerden op maat van de klanten onderzoek uit naar nieuwe toepassingen van deze compounds en vormen dus een essentieel onderdeel van de bedrijfstak waar Mitsubishi interesse voor heeft.”

De verkoop van deze buitenlandse fabrieken en Hasseltse afdeling past in de strategie van Tessenderlo op terug te plooien op andere kerntaken dan de pure chemie, zoals meststoffen voor landbouw, voedingssupplementen, enzovoort.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.