Nieuws Limburg Timmers nestelt zich bij grote jongens na overname

Timmers nestelt zich bij grote jongens na overname

Timmers nestelt zich bij grote jongens na overname

Na de overname van een bandencentrale in 2012 en een tankstation in 2017, breidt Wim Timmers zijn zaak verder uit. Op 1 januari is hij de nieuwe eigenaar van Diroco International, een andere grote bandencentrale in Houthalen-Helchteren. Samen met vriend en zakenpartner Olivier Vanhamel zal Timmers bovendien de eerste B2B-webshop voor tweedehands banden opstarten.

Wim Timmers ging van start in 2012 met de overname van de bandencentrale van zijn oom. Nadien voegde hij er een tankstation aan toe, dat nog van zijn grootouders is geweest. Nog eens 3 jaar verder volgt een nieuwe stap in de groei. Collega Diroco International wordt overgenomen. “We hebben altijd een goede relaties gehad met onze collega”, zegt Wim Timmers. “We delen dezelfde visie en hebben elkaar altijd geholpen waar nodig. Nu worden we dus één geheel. Na een jaar onderhandelen zal Diroco tot Groep Timmers behoren. Daarmee worden één van de grotere onafhankelijke bandencentrales in de regio.”

De activiteiten van beide bedrijven worden gecentraliseerd in het pand van Diroco. “Gewoon omdat het daar groter en nieuwer is”, aldus nog Wim Timmers. “De bestaande hal van de huidige centrale wordt verhuurd aan een autohandelaar, terwijl ik het tankstation in eigen beheer blijf runnen.”

De overname houdt in dat Timmers de handel in tweedehands banden aan het gamma toevoegt. “Op die manier kunnen we een breder publiek aanspreken”, zegt hij. “Bovendien gaan we een webshop openen met die tweedehands banden. Samen met vennoot Olivier Vanhamel zetten we de eerste online handel voor de B2B-markt op. Garages die voor 15 uur bij ons bestellen, ontvangen de volgende werkdag al hun levering.”

De overname gaat in op 1 januari 2021. “Een grote stap voor ons bedrijf, maar we kijken vol vertrouwen naar toekomst”, besluit Wim Timmers.

Heb je zelf plannen om je bedrijf te verkopen of een overname te realiseren? Het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren (VLAIO) staat je graag bij met raad en daad! Volg zeker ook de activiteiten in het kader van de Week van de Bedrijfsoverdracht, die georganiseerd wordt van 16 tot 20 november 2020.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio