Twee keer prijs voor creaties uit Zutendaal

Op de Febe Elements Awards, zeg maar de Oscars van de prefab betonindustrie, heeft het Zutendaalse bedrijf Ebema 2 van de 5 hoofdprijzen weggekaapt.

Ebema_LivingCity, zo heet het team dat zich bij Ebema bezighoudt met projecten voor de openbare markt. In 2 van de 5 categorieën werd deze afdeling genomineerd op de Febe Elements Awards, telkens met 2 projecten. Zowel in de competitie Precast in Landscape als in die voor Outstanding Precast was de hoofdprijs uiteindelijk voor Ebema.

Een eerste gouden medaille werd verdiend met de 1.200 prefab betonelementen voor het project Cityriver in Oostende. Het maatwerk uit Zutendaal, goed voor 150 formaten, geeft vorm aan een 'stadsrivier', die het regenwater laat infiltreren in de bodem.

Het tweede project waarmee Ebema de hoofdvogel afschoot, werd gerealiseerd in Antwerpen. In 5 districten werden er zogenaamde tuinstraten aangelegd: het zijn ontharde wegen die bestaan uit grasbetontegels van Limburgse makelij. Ebema mocht er ook zitbanken bijleveren.

Daarmee was Ebema de grote winnaar op de prijsuitreiking. Ook in de vorige jaren wist de Zutendaalse producent telkens één Febe Elements Award mee naar huis te nemen.