Nieuws Limburg Van bytes naar bites: vriendinnen maken carrièreswitch

Van bytes naar bites: vriendinnen maken carrièreswitch

Van bytes naar bites: vriendinnen maken carrièreswitch

Ze komen beiden uit de IT-sector en lieten vorig jaar hun goedbetaalde job voor wat ze was. Vandaag maken Sofie Schoebrechts (41) en Sophie Vanspauwen (44) suikervrije lekkernijen. Cakes vooral. Maar ook bananenbrood, koolhydraatarme pizza’s en meer van dat. “We willen snel Vlaanderen veroveren”, stellen ze ambitieus.

Sofie en Sophie kennen mekaar al langer. Ze hadden allebei een job in de IT-wereld, de ene als projectmanager, de andere als boekhoudster. Tussendoor zochten ze vaak naar gezonde en lekkere dingen. “Maar dat vonden we niet zomaar. Suikervrije lekkernijen zijn haast nergens op de kop te tikken”, getuigt Sofie Schoebrechts. “We bakten ook veel voor mekaar, en dat is een passie geworden. Op een gegeven moment hebben we besloten om van onze passie een bedrijfje te maken.” En zo werd vorig jaar Yums in de Hasseltse deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk boven de doopvont gehouden. Met zijn tweeën maken ze nu suikervrije cakes (met sacharine als zoetstof), bananenbrood en koolhydraatarme pizza’s met een bodem van bloemkool.

Bedrijven
Yums levert vooral fitnesszaken en bedrijven. “En dat loopt goed. In vele bedrijven groeit het besef dat gezonde medewerkers van groot belang zijn voor de gezondheid van het bedrijf. Ook burn-outs hangen vaak samen met verkeerde eetgewoonten. We zijn alvast van plan om gezonde voeding tot op de werkvloer te brengen,” aldus Sophie Vanspauwen.
De twee koesteren grote plannen. Bij de Limburgse investeringsmaatschappij LRM is daarvoor financiële steun gevonden in de vorm van een Klimoplening. “De bedoeling is een akkoord af te sluiten met Post NL om ook in de rest van Vlaanderen te kunnen gaan leveren. En daarna beginnen we aan de rest van de wereld”, lachen de twee dames. “Maar dat gaan we niet alleen kunnen verwezenlijken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.