Nieuws Limburg Verbiest (Sint-Truiden) neemt Waalse transporteur over

Verbiest (Sint-Truiden) neemt Waalse transporteur over

Verbiest (Sint-Truiden) neemt Waalse transporteur over

Het transport- en logistieke bedrijf Verbiest in Sint-Truiden heeft sectorgenoot Wins uit Courcelles overgenomen. De nieuwe groep telt nu zo’n 260 medewerkers en zal voortaan opereren onder de naam Magellan Logistics, zo laat CEO Peter Thierie (foto) weten.

Het familiebedrijf Wins, met vestigingen in Courcelles en Baudour, was door de economische crisis in moeilijkheden geraakt en had in het kader van de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen (WCO) bescherming tegen de schuldeisers aangevraagd. Als één van de oplossingen in het herstructureringsplan werd gezocht naar een overnemer, die nu werd gevonden in Sint-Truiden, bij het logistiek- en transportbedrijf Verbiest. De Limburgse onderneming zag een opportuniteit in Wins, aangezien de activiteiten complementair zijn. Waar Verbiest vooral focust op Centraal-Europa, heeft Wins goede contacten in Zuid-Europa. Beide bedrijven zullen gegroepeerd worden onder de noemer Magellan Logistics. Samen stellen ze zo’n 260 mensen tewerk en realiseren ze een omzet van 27 miljoen euro. De vloot van het bedrijf bestaat uit 150 trekkers en 200 trailers. Voor de tijdelijke opslag van de goederen, beschikt Magellan over 30.000 m2 magazijnen.

CEO Peter Thierie, die ook hoofdaandeelhouder is, heeft de ambitie om de nieuwe structuur uit te bouwen als een multimodale, Europese distributeur. Door strategische verankeringspunten in de buurt van luchthavens (Bierset) en spoorterminals, zal het logistieke aanbod over diverse vervoersmodi worden verdeeld. Het bedrijf wil ook buitenlandse vestigingen uitbouwen, onder meer in Luxemburg, Bulgarije, Slovakije en Lithouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.