Nieuws Limburg Verkoop toppaarden houdt business op de been

Verkoop toppaarden houdt business op de been

Verkoop toppaarden houdt business op de been

Met een winst van 272.000 euro heeft de nv Dorperheide uit Meeuwen niet slecht geboerd in 2009. “Ons resultaat is volledig afhankelijk van de verkoop van onze paarden,” zegt zaakvoerder en topruiter Ludo Philippaerts. “Want om aan sport te kunnen blijven doen, moet je nu eenmaal de business erbij nemen.” En in dit geval is het simpel: de Stoeterij Dorperheide kan weer personeel aanwerven, vrachtwagens kopen en op buitenlandse prospectie trekken dankzij de Franse baron Edouard de Rothschild van Haras de Meautry, die het succesvolle paard Cavalor Winningmood voor vele euro’s bij Philippaerts van stal haalde. “Zo werkt het nu eenmaal: de kwaliteit van paarden wordt uitgedrukt in de sportieve prestaties, en die bepalen de inkomsten van onze bedrijven,” aldus Philippaerts, die al op twee Olympische Spelen net naast het podium viel.
Ook in 2010 mogen er mooie cijfers worden verwacht, vooral in de andere vennootschap Horse Trading. “Carisma, het paard waarmee mijn zoon Olivier Europees kampioen werd, is verkocht aan een Deense amazone,” vertelt hij. “Zo kunnen we zelf opnieuw investeren in andere paarden en onze bedrijfsactiviteiten stelselmatig uitbreiden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Alken
Alken

Gaens gaat reizen maken

Het gekende reisbureau Alk Reizen bestaat niet meer. Of toch niet meer onder die naam, want Geert en Rik Gaens… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.