Bullswap2018-36 kopie

Vier Limburgse bedrijven bij snelste groeiers van het land!

Wie zijn de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van het land? Die rangschikking wordt op 26 oktober bekendgemaakt tijdens een grote awardshow. Bij de kanshebbers zijn 2 Genkse ondernemingen: Bullswap en MobieTrain. Daarnaast wordt er uit 10 finalisten ook een 'Rising Star' gekozen: een veelbelovend technologiebedrijf dat minder dan 4 jaar actief is. En ook hier zijn er 2 Limburgse kanshebbers: PerfectID (Hasselt) en Optiflux (Houthalen-Helchteren).

Het is in feite simpel: Deloitte verzamelt de bedrijfsgegevens van alle Belgische technologiebedrijven en kijkt dan op basis van de omzet wie de snelste groeiers zijn. De eerste 50 op de lijst worden in de bloemetjes gezet, waarna per categorie ook nog een aantal specifieke winnaars naar voor worden geschoven. Er zijn 2 kanshebbers uit Limburg om met de hoofdprijs aan de haal te gaan:

Bullswap, het platform waar grote industriële en bouwmachines voor de verhuur worden aangeboden, zodat een optimale bezetting kan gerealiseerd worden. Oprichters zijn Jannes Valkeneers, Laurens Opitek en Michiel Vandeweyer (foto). Het Genkse bedrijf pakte recent nog uit met de nieuwe klant die de Oosterweelverbinding gaat aanleggen en het machinebeheer via Bullswap zal organiseren.

MobieTrain is de tweede Limburger in het lijstje. Dit platform dient om via een app op mobiele toestellen personeel te trainen in allerlei topics. Een handige tool dus om opleidingen en bijscholingen te organiseren. CEO Guy Van Neck werd eerder al door Made in Limburg uitgeroepen tot Starter van het Jaar.

2 Limburgse Rijzende Sterren:
Bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector komen aan bod in de categorie Rising Star. Op 20 september gaven 73 Rising Star-kandidaten een eerste pitch voor een jury van industrie-experts van Deloitte. Tien bedrijven zijn doorgedrongen tot de finale, waarvan 2 uit Limburg. Zij worden uitgenodigd om op 26 oktober opnieuw te pitchen voor de Rising Star-jury. Met name:

PerfectID is het bedrijf van serial entrepreneur Marc Strackx. Vanuit het kantoor in Hasselt werkt hij onder meer aan Palmki, een gebruiksvriendelijke technologie voor biometrische identiteitsverificatie. In mensentaal: een toestel dat een handpalm scant, en daarmee toegang geeft tot locaties, machines, gegevens, tijdregistratie, betalingen, enzovoort.

Optiflux is het bedrijf van Niels Bessemans, gevestigd in Houthalen-Helchteren. De onderneming heeft innovatieve opslagtechnologie ontwikkeld die wordt gebruikt voor het bewaken, controleren en beheren van moderne opslagfaciliteiten voor vers fruit en groenten.