Nieuws Limburg Virtuele studio uit Genk brengt hybride event tot leven

Virtuele studio uit Genk brengt hybride event tot leven

Virtuele studio uit Genk brengt hybride event tot leven

Painting with Light, het bedrijf van ondernemer Luc Peumans, heeft een gloednieuwe, virtuele event-studio in gebruik genomen. “De studio laat toe om op een creatieve en innovatieve manier virtuele events te laten plaatsvinden, gaande van van corporate meetings, presentaties, merkactivaties en rondetafeldebatten tot productlanceringen, conferenties, feestjes en live muziek”, zegt Peter Van den Bosch van Painting with Light. De eerste gebruikers van het hoogtechnologische concept zijn de G100 van Unizo Limburg. Deze 100 Limburgse eigenaars-ondernemers uit de selecte club van groeibedrijven, konden genieten van een ‘hybride’ zomerfeest, waarbij online toespraken, optredens en netwerking werden gecombineerd met een culinair hoogstaand (afhaal)menu.

De G100 van Unizo Limburg bestaat uit 5 groepen van 20 ondernemers die maandelijks samenkomen om de groeiperikelen in hun bedrijf te bespreken. “Het doel is om ervaringen uit te wisselen, elkaar te inspireren en verder te helpen”, legt gedelegeerd bestuurder Bart Lodewyckx uit. Traditioneel vindt op het einde van het werkjaar een groot feest plaats, waarbij de 100 leden samenkomen op een atypische, inspirerende plek. Omwille van de coronamaatregelen was een fysieke ontmoeting niet haalbaar, waardoor werd gezocht naar een evenwaardig, virtueel alternatief.

Dat werd gevonden bij Painting with Light, het bedrijf van Luc Peumans in Genk (C-mine). De onderneming heeft net een audiovisuele studio van 10 x 19m ontwikkeld, die toelaat om op een uiterst creatieve en hoogtechnologische manier, virtuele events op poten te zetten. Blikvanger is de LED-muur van 3 bij 3 meter. “De presentator staat voor een virtuele achtergrond van hoge kwaliteit, waarbij een volledige videovloer zorgt voor een coherente, visuele dynamiek” aldus Peter Van den Bosch. “Alle andere schermen zijn virtueel, met enkele kleine fysieke schermen om inhoud en omgeving te monitoren, en de interactie met het publiek te accommoderen. Voor het G100-event staken we de volledige digitale studio in een Unizo-look, gekoppeld aan foto’s van andere G100-activiteiten. Met strak uitgekiende belichting en de juiste geluidsondersteuning resulteert dat in een optimaal luister- en kijkplezier.”

Net voor de show met toespraken (o.a. van gedeputeerde Tom Vandeput, die het event ondersteunt), videomontages, live-interventies en muzikale intermezzo’s (Guy Swinnen bracht het nummer Hard Times van The Scabs), mochten de G100-leden een verrassingsbox gaan afhalen met een hoogstaand culinair menu. Zo konden ze, elk voor hun favoriete scherm, genieten van de integrale feestervaring.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Fotoreportage
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Zomerkasteelfeest Voka: wie was erbij?

Na een onderbreking door corona verzamelde ondernemend Limburg woensdagavond opnieuw voor het Zomerkasteelfeest van Voka Limburg. Het Kasteel van Ordingen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.