Nieuws Limburg Vos mag de cape van superheld omgorden

Vos mag de cape van superheld omgorden

Vos mag de cape van superheld omgorden

Vos Technics uit Herk-de-Stad is uitgeroepen tot Duurzame Held, een onderscheiding die een lokaal bedrijf bekroont omwille van de duurzame bedrijfsvoering. Kristof (45) en Maarten (37) Onckelinx, zaakvoerders van de producent van ecologische koelinstallaties, zijn erg blij met hun pas verworven heldenstatus.

Het familiebedrijf Vos Technics bouwt al meer dan 35 jaar ecologisch verantwoorde koelinstallaties. De focus ligt op industriële koeling, waar ecologische gassen als propaan, CO2 en ammoniak voor worden gebruikt. “Doordat we al decennialang veel aandacht besteden aan duurzaamheid, konden we zowel technisch als ecologisch een gigantische voorsprong nemen op concullega’s”, vertelt Kristof Onckelinx.

Een belangrijke mijlpaal was er in 2001, toen Vos Technics zijn allereerste industriële koelinstallatie met het natuurlijke gas ammoniak ontwierp. “Met alle installaties die we sindsdien bouwden, vermeden we dat er voor 507 miljoen kilo CO2-equivalent aan schadelijke gassen in de lucht kwam. Bovendien ligt het rendement van die installaties hoger en verbruiken ze minder energie, goed voor een besparing van 275.000 ton CO2. In bomen uitgedrukt is het effect van de installaties die we tot nu toe ontwierpen en bouwden gelijk aan ruim 23.000 hectare bos”, vult Maarten Onckelinx aan.

En dus is de onderscheiding van Duurzame Held een terechte bekroning door de gemeente Herk-de-Stad. “Wat Vos Technics doet voor het behalen van de overall klimaatdoelstelling, maakt van hen echte klimaat-ambassadeurs”, zegt Gert Vandersmissen, schepen van Lokale Economie. Burgemeester Bert Moyaers vult aan: “Als top-experten in industriële klimaattechnologie zijn ze meer dan lokale helden in Herk-de-Stad!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Nieuw: auto laden aan rijhuis

Dankzij een Limburgse innovatie kunnen ook bewoners van een rijwoning straks hun elektrische auto opladen. “En dat zonder hinderlijke kabel… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.