Nieuws Limburg Wie nog volk zoekt: grijs is nieuwe goud

Wie nog volk zoekt: grijs is nieuwe goud

Wie nog volk zoekt: grijs is nieuwe goud

Nu bijna alle bedrijven smachten naar extra arbeidskrachten, moeten ze beslist eens in de vijver van de 50-plussers gaan vissen. “In deze doelgroep bevinden zich duizenden gemotiveerde mensen, die door de vooroordelen en het wantrouwen bij bedrijven, niet eens de kans krijgen om te solliciteren”, zegt ere-gouverneur Herman Reynders namens de organisatie 50pluz. En dat is doodzonde. Samen met Hogeschool PXL, Voka Limburg en VDAB Limburg wordt volgend jaar alvast een nieuwe jobbeurs georganiseerd, die zich exclusief richt op samenbrengen van openminded werkgevers en enthousiaste werkzoekenden van zekere leeftijd.

“Limburg is de enige provincie waar de investeringen in 2020 toegenomen zijn”, zegt Kris Claes, directeur Belangenbehartiging bij Voka Limburg. “Om de gewenste groei te realiseren, is het vinden van geschikte medewerkers de grootste uitdaging. Zeker nu, aangezien voor iedere 100 personen die de arbeidsmarkt verlaten, er amper 69 klaar staan om hun plaats in te nemen. In die optiek zijn 50-plussers zeker zo waardevol voor bedrijven als bijvoorbeeld schoolverlaters. Met alleen witte raven gaan we er niet geraken. Ook de bonte kraaien zijn meer dan welkom.”

Tinne Lommelen van VDAB Limburg bevestigt dat er een enorm potentieel van 50-plussers in de wachtzaal zit. “In Limburg behoren meer dan 6.000 niet-werkende werkzoekenden tot de leeftijdscategorie ouder dan 50. Dat is zowat een kwart van het totaal. De jobbeurs die voor deze doelgroep op stapel staat, is dan ook bijzonder welkom. Hopelijk reageren de bedrijven positief, want zonder jobkansen blijven de 50-plussers op hun honger zitten.”

Dat heel wat oudere werkzoekenden botsen op vooroordelen van werkgevers, is ook de ervaring van de vereniging 50pluz. “We merken nog steeds een wantrouwen naar sollicitanten die een geboortejaar voor 1971 op hun cv hebben staan”, zeggen Herman Reynders en Peter Vanwonterghem. “Ondanks hun motivatie om actief te blijven, botsen ze vaak op een muur. Het is ons doel om werkgevers te sensibiliseren zodat ze kandidaten ouder dan 50 een volwaardige kans geven.”

Hogeschool PXL heeft wel oren naar die oproep en heeft bovenvermelde partners in het bad getrokken om een exclusieve beurs op poten te zetten. “Op 17 februari 2022 organiseren we de 15e editie van onze jobbeurs voor PXL-studenten”, zegt algemeen directeur Ben Lambrechts. “Intussen is dat een klassieker. Maar we blijven niet blind voor de verzuchtingen van de arbeidsmarkt en beseffen heel goed dat jonge instromers alleen de huidige behoefte niet kunnen invullen. Vandaar dat we een dag later, op 18 februari, mee de schouders zetten onder de jobbeurs voor 50-plussers. We zijn ervan overtuigd dat heel wat bedrijven de talrijke voordelen van deze doelgroep inzien, en zich maar al te graag presenteren aan dit publiek. Wij ontvangen hen met open armen!”

Meer info via deze link.

Reageer op dit bericht

Reacties

Richard K. 2021-07-19 21:32:48

Daar de kennis van de 50+ en 60+ veelal niet meer aan de huidige hoge vereisten van de bedrijfswereld en de huidige technologie in die bedrijven voldoet en dit specifiek voor technische profielen kunnen er voor deze mensen misschien ook inloopbanen gecreëerd ttz 3 dagen werken in het bedrijf en 2 dagen opleiding in een technische school volgen vergelijkbaar met het deeltijds leren bij jongeren. De VDAB levert goed werk op dit gebied maar kan maar een bepaald aantal mensen opnemen die dan ook nog aan relatief hoge instapeisen moeten voldoen. Ook de technische scholen zijn er mee gebaat daar er nog weinig jongeren kiezen voor het technisch onderwijs in het algemeen. Een win/win voor verschillende partijen dus om die groep van 50+ in massa bij te scholen en dit zeker voor die groep werkzoekenden met een technische basisopleiding.

Nadine M. 2021-07-17 12:43:12

Ik ben sinds januari dit jaar werkzoekend en dit artikel bevestigt datgene wat ik dagelijks ervaar , ik weet nu dat het niet aan mij ligt. Ik voel me toch wek gesterkt nu en geef absoluut niet op in mijn zoektocht! Ik voel me echt nog een bonte kraai die nog lang niet uitgeblust is. Wij als 50-plussers moeten opkomen voor onszelf in plaats van in een hokje gestopt te worden. Wij hebben zoveel kwaliteiten en levenservaring! Merci en vele groetenNadine

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.