Vincent Van Assche en Kirsten Simonaitis van Momentum Vastgoed

“Wij verkopen alleen vastgoed waar we zelf enthousiast van worden”

Met meer dan tien jaar ervaring in vastgoed (waarvan de laatste vier jaar met hun eigen kantoor Momentum Vastgoed) zijn Vincent Van Assche en Kirsten Simonaitis helemaal thuis in de laatste trends op de vastgoedmarkt. Hoe maken zij het verschil en wat kunnen zij voor jou betekenen?

Na een paar dolle jaren op de woningmarkt lijken we in onzekerder vaarwater te belanden vanwege de oplopende rente, maar ook vanwege de strenge energiemaatregelen en de regels rond asbest.

Vincent Van Assche: "Na de lockdowns was er inderdaad een echte rush en werd er bijna systematisch boven de vraagprijs geboden. Door de rentestijging en de overheidsmaatregelen rond energie zijn de prijzen aan het stabiliseren. Dat geldt zeker voor panden waar nog werk aan is, al valt daar soms een mouw aan te passen. Een kwalitatief, instapklaar huis met een tuin scheert nog altijd hoge toppen. Wij zijn ervan overtuigd dat je met de juiste aanpak ook in het middensegment van de woningmarkt nog vlot kunt verkopen tegen een goede prijs, als je met een aantal adviezen rekening houdt."

Hoe onderscheidt Momentum Vastgoed zich in de vastgoedmarkt? 

Kirsten Simonaitis: “Wij willen niet de grootste zijn, maar kwalitatief het verschil maken. Je kan ons beschouwen als een boetiekkantoor met een beheersbare portefeuille zodat we elk dossier onze volle aandacht kunnen schenken. We kiezen voor complete ontzorging en begeleiding van a tot z, zowel van de verkoper als de koper. We situeren ons in het midden- tot topsegment van de residentiële markt en houden ons voornamelijk bezig met bestaande panden. We worden actiever op de projectmarkt, maar richten ons ook daarin op het meest kwalitatieve segment."

Jullie zijn recent ook verhuisd en uitgebreid. Vertel.

"Klopt, we zitten nu in een gloednieuw en goed bereikbaar kantoor op de Thonissenlaan. We hebben ons team uitgebreid met twee makelaars, zodat we nu ook in Noord- en Zuid-Limburg mensen hebben met een eigen lokaal netwerk. Wat we niet veranderd hebben, is dat je als klant steeds dezelfde contactpersoon hebt die het hele dossier van A tot Z beheert."

Wat is jullie advies als ik een woning wil verkopen die minder energiezuinig is en/of betere tijden heeft gekend?

Kirsten: “Wij verkopen alleen vastgoed waar we zelf enthousiast van worden. Soms zijn er panden waarvan je het potentieel ziet, maar waar het onvoldoende tot uiting komt. Uiteraard zullen we altijd aan de koper vertellen wat er mis is met een pand, we zullen altijd open communiceren en rekening houden met eventuele mankementen bij de prijsbepaling.”

Geven jullie eigenaars concreet advies voor verbeteringen?

Vincent: “Zeker. Soms kunnen relatief kleine inspanningen ervoor zorgen dat je als verkoper een betere prijs krijgt en dat de koper het potentieel van de woning beter kan inschatten. Denk bijvoorbeeld aan een likje verf, of het opschuren van een afgesleten parketvloer. Soms zijn het grotere ingrepen: de elektrische installatie vernieuwen, bijvoorbeeld. Ook dan maken wij een inschatting en adviseren wij de eigenaar gericht en gedetailleerd over de geschatte kost en de verwachte meerwaarde.”

Hoe kijken jullie naar de toenemende regelgeving rond energie en sinds kort ook asbest?

Vincent: "Ik ben ondertussen ook gecertificeerd asbestdeskundige en ik merk dat er wel wat misverstanden bestaan over de asbestkwestie. Het asbestattest is een goede zaak, het past in het beter informeren van kopers over de staat van het gebouw. Belangrijk om weten is dat het aantreffen van asbest in een woning meestal niet tot onmiddellijke ingrepen leidt, behalve wanneer je een renovatie plant. Maar dankzij een asbestattest weet je als koper exact waar je aan toe bent en met welke eventuele kosten je rekening moet houden."

Meer info?
www.momentumvastgoed.be

Als eerste nieuwe panden ontdekken? Volg de sociale mediakanalen van Momentum waar ze in première verschijnen:
www.facebook.com/momentumvastgoed
www.instagram.com/momentumvastgoed

Momentum Vastgoed is een ‘no nonsense’ vastgoedkantoor gevestigd te Hasselt en Genk, dat actief voor het kantelpunt zorgt in het verkoopproces van uw woning.
Passie, ervaring en strategie belichamen ons vastgoedkantoor en door deze ingrediënten te mixen, weten wij “momentum” te creëren rond ieder onroerend goed.