Wijnfamilie Onclin investeert 18 miljoen in Hasselt

Stadshaven heet het residentiële vastgoedproject waarmee de Hasseltse familie Onclin 18 miljoen investeert. Het gaat om een complex van 62 appartementen en een grote commerciële ruimte op de plaats naast de Versuz waar vroeger O'Cool en Aveve te vinden waren. "We starten dit najaar met de bouwwerken en hopen tegen het voorjaar van 2015 klaar te zijn," vertelt Philippe Onclin. "Aangezien we alleen projecten doen in het centrum van Hasselt, hebben we nog geen last van de crisis. Mensen willen nog steeds graag in de stad wonen, en zeker met zicht op het kanaal en de Blauwe Boulevard."

renderingPhilippe Onclin beheert vanuit Hasselt de vastgoed-afdeling van de Group Onclin. "We zijn misschien beter gekend via de wijnhandel en de eigen wijndomeinen die mijn vader Justin Onclin destijds in de Bordeaux-streek is gestart," vertelt hij. "Mijn zus Carmen houdt zich nu in Frankrijk met deze activiteit bezig. Ikzelf bouw hier in België onze vastgoedpoot verder uit."

Group Onclin bouwde ook al vlakbij de Kanaalkom in Hasselt de residentie Hassaporta, waar gespreid over 2 fasen zo'n 147 appartementen worden gebouwd (en momenteel de winkels O'Cool, Aveve en Lidl op het gelijkvloers zijn gevestigd).