Zeropoint start met joint venture in Islamabad

Het HR-bedrijf Zeropoint uit Paal-Beringen, gespecialiseerd in het aanbrengen van IT-specialisten uit Pakistan en Sri Lanka, gaat nu ook web- en andere digitale designers ter beschikking stellen. Hiervoor is Zeropoint onder de naam Face44 een joint venture gestart met een digitaal designbureau uit Pakistan.

face44De nieuwe partner van Zeropoint ontwerpt websites en digitale interfaces voor een internationale klantenportefeuille. “Dat internationale profiel was voor ons uiteraard een extra troef,” vertellen de zaakvoerders van het Limburgse bedrijf, Bart Van Loon en Jelle Mattelaer. “In België zijn we al lang actief, maar door deze structurele samenwerking krijgen we ook voet aan de grond in onder meer de VS, Denemarken en Noorwegen.”

“Wij zijn uiteraard ontzettend tevreden met onze participatie,” zegt Bart Van Loon. “Terwijl Zeropoint vooral partnerships op lange termijn coördineert, richten onze Pakistaanse partners zich doorgaans op kortlopende opdrachten.” Jelle Mattelaer vult aan: “Met onze HR-expertise en onze grote pool IT-specialisten, kan Face44 aan zijn klanten nu ook op langetermijnbasis ervaren designers aanbieden. Daarmee kunnen we volledige offshore
development teams samenstellen.”

Zeropoint is al meer dan tien jaar actief in Pakistan. Het kantoor in Islamabad is inmiddels verhuisd naar een nieuw pand, zodat alle medewerkers van Face44 en Zeropoint onder één dak terecht kwamen. “Wij zijn met veel plezier ingetrokken bij Zeropoint, want het bedrijf heeft een uitstekende reputatie,” zegt Qaisar Ahmad, mede-zaakvoerder en lead designer van Face44. “Op die manier wilden we natuurlijk nieuwe, vruchtbare synergieën creëren. En dat werpt al vruchten af.”