Nieuws Mechelen Bijzaak: de Week van het Werkgeluk

Bijzaak: de Week van het Werkgeluk

Bijzaak: de Week van het Werkgeluk

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of een vooruitblik op de komende week. Hoofdzaak of bijzaak, het maakt niet uit.

Als u deze week Made in Mechelen een beetje gevolgd heeft, dan zal het u niet ontgaan zijn dat onze nieuwsbrief er een beetje groener uitzag dan gewoonlijk. Vooral in de figuurlijke zin van het woord want we hebben elke dag van de week geprobeerd om u inspirerende, duurzame verhalen te brengen.

Ik hoop dat u er geen foie gras-gevoel van gekregen heeft. Het was alleszins niet onze bedoeling om u ongevraagd wat SDG’s door de strot te rammen. We hebben bewust geprobeerd om het slikken wat makkelijker te maken door het thema te serveren met een sausje van interessante getuigenissen van duurzame ondernemers.

Ik weet niet hoe het bij u zit, maar bij mij smaakt het alleszins naar meer. Al snap ik natuurlijk ook onze lezers die wat kieskeuriger zijn in het leesvoer dat ze voorgeschoteld krijgen. En op een bepaald moment zou het natuurlijk ook wel kunnen dat u uw buik vol heeft van heel dat duurzaamheidsgedoe. Ook ik krijg braakneigingen als ik mensen hoor vertel dat een bedrijf duurzaam ‘moet’ zijn om een toekomst te hebben.
Of u zonnepanelen op uw dak hebt liggen, met een elektrische bedrijfswagen rijdt of uw toiletten doorspoelt met regenwater is een keuze die u als ondernemer vooral zelf moet maken.

Anders is het echter wanneer het over een duurzaam personeelsbeleid gaat. Een recente studie wees uit dat één op vier mensen overweegt om van werkgever te veranderen. Een verontrustend cijfer in deze tijden waar er een keiharde War for Talent wordt gevoerd.
Eigenlijk kunnen we zelfs stellen dat die oorlog over is en dat het talent gewonnen heeft. Mensen die een job zoeken hebben in de meeste gevallen immers keuze genoeg. Waarom zou iemand dan voor uw bedrijf kiezen?
Ik wil op die vraag antwoorden met een nieuwe vraag… Heeft u deze week iets gedaan in het kader van ‘De week van het werkgeluk’? Of doet u dat het hele jaar door?

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.