Brandstoffen Maes opent aardgastankstation in Bornem

opening CNG

In Bornem is het derde aardgastankstation (CNG) van PitPoint clean fuels in België officieel geopend. Het CNG-tankstation aan de Lodderstraat past in een reeks van vijf nieuwe aardgastankstations die recent door PitPoint geopend zijn of binnenkort geopend worden in de Antwerpse regio. Het nieuwe aardgastankstation is onderdeel van Brandstoffen Maes uit Bornem.

Met dit nieuwe station, waar je 24/7 aardgas kan tanken, werken Brandstoffen Maes en PitPoint samen mee aan het verduurzamen van de mobiliteit voor ondernemers en particulieren. De officiële opening gebeurde door Karel Van Eetvelt (gedelegeerd bestuurder Unizo), Luc De boeck (burgemeester Bornem), Koen Van den Heuvel (burgemeester Puurs), Peter Van Hoeymissen (burgemeester Sint-Amands), Dirk Maes (Brandstoffen Maes) en Geert Degroote (PitPoint).

Met het nieuwe station in Bornem zijn er ondertussen meer dan 65 aardgastankstations in België en ook hier houdt de groei aan. Karel van Eeltvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo en zelf inwoner van Bornem, is blij met de nieuwe en schonere tanklocatie: “De luchtkwaliteit in Vlaanderen kan beter en kiezen voor schone brandstoffen helpt hierbij. Wij zien genoeg mogelijkheden voor ondernemers om de keuze voor schone brandstoffen te maken en steeds meer bedrijven stappen over. Dat is een goede ontwikkeling.”

Aardgas (CNG) is als fossiele brandstof milieuvriendelijker dan benzine en zeker dan diesel. Zo stoot de wagen veel minder fijnstof, stikstofoxides en CO2 uit. De afgelopen twee jaar groeide het wagenpark op aardgas in België van 500 naar meer dan 4500 CNG-voertuigen. Daarvan werden 2000 voertuigen ingeschreven in 2016. “Naast de particulieren willen we ook de ondernemers stimuleren om over te stappen op schone brandstoffen”, zegt Geert Degroote, directeur PitPoint België. “PitPoint gaat voor 100 procent schoon vervoer in België. Dat doen we natuurlijk niet alleen, maar met partners. Daarom ben ik verheugd met de samenwerking met Brandstoffen Maes, door wie we binnenkort 7 aardgastankstations kunnen aanbieden. Samen maken we de transitie waar en daardoor wordt schoon rijden in 2030 een realiteit.” PitPoint exploiteert al meerdere jaren het aardgas-tankstation in Rumst en sinds dit jaar ook de stations in Antwerpen en Turnhout.