Nieuws Mechelen Gouden Carolus Whisky Infused wint hoofdprijs op Brussels Beer Challenge

Gouden Carolus Whisky Infused wint hoofdprijs op Brussels Beer Challenge

Foto's: Het Anker.

Gouden Carolus Whisky Infused wint hoofdprijs op Brussels Beer Challenge

MECHELEN – Gouden Carolus Whisky Infused is uitgeroepen tot ‘Beste bier van de competitie’ op de Brussels Beer Challenge 2022. Bij de Mechelse brouwerij Het Anker zijn ze dolblij en kondigen ze meteen aan dat het bier voortaan ook in kleinere flesjes verkrijgbaar is.

Op de vakbeurs Horeca Expo werden maandag de resultaten van de Brussels Beer Challenge 2022 bekendgemaakt. Een vakjury bekroonde Gouden Carolus Whisky Infused met een gouden medaille in de categorie ‘Speciality Beer’. Uit alle inzendingen, meer dan 1.800 verschillende bieren uit de hele wereld, werd Gouden Carolus Whisky Infused vervolgens door de vakjury als hoofdwinnaar aangeduid en verkozen tot ‘Beste bier van de competitie’.

In 2015 introduceerde Brouwerij Het Anker uit Mechelen deze bierstijl. Voor dit brouwsel wordt Gouden Carolus Imperial Dark verrijkt met een infusie van Gouden Carolus whisky. Dat resulteert in een bier met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.

LEES OOK. Vier medailles voor Lambiek Fabriek op Brussels Beer Challenge 2022

“In de recente geschiedenis van de brouwerij is het nog niet voorgevallen dat zo’n mooie onderscheiding één van onze bieren te beurt valt”, aldus William Leclef van Het Anker. “Het is een geweldige bekroning voor de creativiteit en het harde werk dat onze medewerkers hierin steken.”

Het bier wordt al jaren verkocht in grote flessen van 75 centiliter. “Vanuit de horeca kregen we de vraag om ook een oplossing te zoeken voor de liefhebbers die per glas willen bestellen. Het bier wordt daarom inmiddels ook afgevuld in flesjes van 33 centiliter. Tijdens de herfst- en winterperiode brengt de brouwerij het bier ook uit op vat, als bijzondere editie voor een selectie horecazaken in binnen- en buitenland.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.