Nieuws Mechelen Hoe zit het bij uw bedrijf met HR-digitalisering?

Hoe zit het bij uw bedrijf met HR-digitalisering?

Hoe zit het bij uw bedrijf met HR-digitalisering?

MECHELEN – De digitalisering in HR is vandaag vooral gericht op het vereenvoudigen van het werk van de HR-afdeling. Dat blijkt uit een Europese werkgeversenquête van HR- en payrolldienstverlener SD Worx. De digitale maturiteit van HR is voornamelijk gerealiseerd voor zeer transactionele processen zoals tijdsregistratie en payroll die de werkdruk voor de hr-afdeling verminderen en een foutloze loonadministratie garanderen.

De resultaten van het onderzoek van dit jaar komen sterk overeen met de resultaten van vorig jaar. Ongeveer 38 procent van de Europese bedrijven beweert een hoog tot zeer hoog niveau van digitale maturiteit in HR te hebben bereikt. Zo’n een op drie bedrijven laat weten op een eerder gematigd niveau te zitten. Meer dan een op vier bedrijven geeft aan dat ze dringend een tandje moeten bijzetten.

Het is normaal dat hr eerst focust op het digitaliseren van de operationele processen om zo de handen vrij te krijgen voor prioritaire People-projecten, zoals rekruteren en behouden en het welzijn van hun medewerkers. Het is ook net dankzij de digitalisering van deze operationele processen dat je in real time de juiste data én rapportering kan garanderen die je nodig hebt voor die People-projecten. Maar het wordt pas echt interessant als je bij het digitaliseren van je operationele processen meteen ook je medewerkers betrekt zodat zij data kunnen valideren of voeden. Zo heb je één unieke bron van rapportering, met een ‘refresh’ elke maand, dankzij de integratie met de lokale loonverwerkingen,” weet Mieke Guns, Solution Marketeer van SD Worx.

Wie de werknemerservaring centraal voor ogen houdt bij het digitaliseren van hr, grijpt nieuwe kansen om connectie te maken met medewerkers“,zegt Cathy Geerts, Chief HR Officer bij SD Worx. “Er bestaat  technologie die samenwerking rond hr mogelijk maakt. Zo combineer je de twee werelden tot een win-win. De medewerkers worden betrokken en hun ervaring verbetert als het platform gebruiksvriendelijk is opgevat. Hr krijgt de zekerheid dat alle personeelsgegevens correct zijn, aangezien de kern of core hr gebaseerd is op het payrollsysteem. Zo laat de internationale core hr-oplossing ‘SD Worx People’ zelfs managers, werknemers en hr-professionals in meerdere landen efficiënt samen werken rond hr, gestuurd door selfserviceworkflows. Wie in zijn vrije tijd Spotify en Netflix gewoon is, vindt die technische mogelijkheden heel normaal. Werknemers verwachten steeds meer van hr, maar ook dat ze meer betrokken worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.