Nieuws Mechelen ICT’er wordt boer in Zemst

ICT’er wordt boer in Zemst

ICT’er wordt boer in Zemst

ZEMST – Davy Agten is sinds dit jaar voltijds boer. Hij liet zijn job als ICT’er achter om een doorstart te nemen met het Vlinderveld in Zemst. Gezinnen kunnen een boerderij-aandeel op het terrein van 1,3 hectare kopen, waarna de Mechelaar ze zelf kweekt.

Groene vingers zijn eigen aan Davy Agten. Hij besloot om zijn passie voor kleinschalige, duurzame landbouw ook in de praktijk om te zetten. Zo combineerde hij ruime tijd zijn job als ICT’er met werk op een bio boerderij in Meise. Toen hij de oproep voor zelfoogstboerderij CSA Vlinderveld van vzw De Landgenoten zag, twijfelde hij geen moment.

“Financieel was het nooit mogelijk om boer te worden, maar vzw De Landgenoten nam dat obstakel weg”, bekent Davy Agten. “Tot en met het voorjaar van 2017 heeft oprichter Steven Desmet een mooi project opgebouwd met Vlinderveld. Met vol enthousiasme wil ik dat nu verderzetten.”

Iedereen welkom

Concreet zullen gezinnen zich kunnen inschrijven op een boorderij-aandeel bij CSA Vlinderveld. In ruil kweekt en verzorgt Davy Agten de groenten op het land. De gezinnen mogen dan het hele jaar door komen oogsten.

“Voor mensen die minder tijd hebben of het zelfoogsten niet zien zitten, oogsten wij. Zij zullen een pakket kunnen komen ophalen op een vaste locatie op een vast uur. Daarnaast zullen we ook een losse verkoop voorzien, markten en misschien zelfs restaurants bedienen.”

Het doel is om het seizoen met 60 gezinnen aan te vatten. In februari en maart zijn er nog twee infomomenten voorzien om het concept uit de doeken te doen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.