Foto: Joren De Weerdt

Jumbo opent tiende winkel in provincie Antwerpen: klanten weten supermarkt meteen te vinden

Op de Antwerpsesteenweg 382 in Lier opende Jumbo woensdag iets voor 9u de deuren. Het is de grootste winkel in Vlaanderen van deze Nederlandse keten. Een zestigtal klanten stond al om 8.30u aan te schuiven, maar dat aantal groeide snel aan. De winkel in Lier is de tiende supermarkt van Jumbo in de provincie Antwerpen en de dertigste in België.

De nieuwe winkel heeft een totaaloppervlakte van 2.656 vierkante meter en er gaan 45 werknemers aan de slag. “We zijn enorm verheugd met het resultaat”, stelt filiaalmanager Jelle Van Gansen. “Bij Jumbo Lier komen klanten niet gewoon boodschappen doen. Ze krijgen een totaalbeleving aangeboden. Dagelijks zullen we in onze winkel verse en smaakvolle producten aanbieden. Van verse traiteurmaaltijden en versbereide pizza’s tot gebraden kip en belegde broodjes: Jumbo Lier biedt klanten een breed scala van heerlijke en gezonde maaltijden.”

LEES OOK. Jumbo dient aanvraag in voor nieuwe winkel in Kessel, al ziet de supermarktketen wel één belangrijk ‘detail’ over het hoofd

Belgisch

Daarnaast hecht de keten veel belang aan een lokaal en Belgisch assortiment. “Ondertussen zitten we al boven de 30% Belgische producten. Dat was in het begin iets minder, maar we zijn echt gaan kijken naar wat de Belgische klant absoluut wil vinden bij ons. En dus komen er dagelijks Belgische producten bij. We passen ons assortiment ook aan aan de regio waarin de winkel staat.”

Jumbo gaat naar eigen zeggen nog een stap verder in haar aanbod dan de concurrentie. “Behalve het uitgebreide assortiment aan voedingswaren en non-food, vinden klanten in de nieuwe winkel ook verschillende producten uit het HEMA-assortiment terug, dat mee wisselt met de seizoenen. Daarnaast is er ook een veelzijdige bloemenafdeling, waar klanten kunnen kiezen uit verschillende boeketten. Bovendien hebben die stuk voor stuk een versheidsgarantie van zeven dagen. Schittert je boeket geen week? Dan krijg je van Jumbo een nieuw boeket”, belooft Peter Isaac, managing director van Jumbo België.

 

 

Inwoners uit de Lierse regio kennen Jumbo mogelijk al van de winkel in Ranst. “De winkeloppervlakte hier in Lier is bijna vergelijkbaar met die in Ranst, maar alles is wat ruimer opgezet. Ranst was een bestaand pand en dan zit je met enkele beperkingen. Jumbo Lier is een winkel die volledig voor ons gebouwd is. Het assortiment is redelijk vergelijkbaar met dat in Ranst, maar de winkelindeling is wél anders”, aldus Jelle Van Gansen.

 

De eerste driehonderd klanten kregen woensdag een gratis boeket. Een van hen was Sonia uit Lier. “Ik ging eerder al eens één keer inkopen doen bij Jumbo in Ranst. Ik vond de winkel daar, maar ook deze hier in Lier, bijvoorbeeld veel ruimer dan Albert Heijn. De prijzen staan duidelijk vermeld en de aanbiedingen zijn heel goed te zien. Ik kwam vandaag vooral voor enkele bokalen augurken en zilveruien van een Duits merk. Die vind je wel in enkele andere winkels, maar daar zijn ze veel duurder.”

“Jumbo heeft inderdaad altijd een lage prijs”, zegt Jelle Van Gansen hierover. “Maar we zijn geen discounter. We gaan dus niet beweren dat we de laagste prijs aanbieden. We hebben trouwens ook veel mooie, eigen producten die heel concurrentieel zijn van prijs.”

LEES OOK. Jumbo reageert op supermarktplannen in Kessel én legt uit waarom lokale Spar in bouwaanvraag genegeerd werd: “Ander en breder aanbod”

 

Jumbo werd gebouwd op de plaats waar tot voor enkele maanden discotheek La Rocca en C-store Outlet stonden. De eigenaars verkochten hun eigendom aan de Lierse projectontwikkelaar Groep Bouwen, die er in opdracht van Jumbo een supermarkt bouwde.

De winkel in Lier is op maandag open van 13 tot 20u, van dinsdag tot zaterdag van 8 tot 20u en zondag van 8.30 en tot 12u.

www.jumbo.com/nl-be