Nieuws Mechelen Kim Huybrechts opent als eerste Belgische profspeler eigen dartshop

Kim Huybrechts opent als eerste Belgische profspeler eigen dartshop

Kim Huybrechts opent als eerste Belgische profspeler eigen dartshop

NIJLEN – Topdarter Kim Huybrechts gaat binnenkort in het centrum van zijn woonplaats Nijlen een dartshop openen. Hij doet dit samen met zijn vrouw Dana Verhaegen, ook een topper in het vrouwendarts. In deze shop vinden ook geregeld workshops plaats, gegeven door Huybrechts zelf.

“Geregeld kreeg ik op demonstraties en workshops de vraag of ik geen dartwinkel wilde openen”, zegt Huybrechts. “Ook mijn vrouw kreeg op haar Facebookpagina veel vragen van dartfans om iets te doen voor hen. We hebben er dan over nagedacht en eind september, begin oktober is het zo er: dan openen we onze dartshop in de Albert Kanaalstraat.”

Huybrechts gaat uiteraard meer doen dan alleen dartspullen verkopen. “In onze winkel kun je de basisbenodigdheden verkrijgen, zoals de pijlen, vlaggetjes en borden. Ik ga ook zorgen voor wat persoonlijke merchandising, ik ben nog bezig met dit te ontwerpen. Naast het verkopen van materiaal ga ik ook wel wat tijd steken in het organiseren van workshops. Op de demonstraties die ik geregeld geef in de omgeving zie ik dat daar veel vraag naar is. Ik kan de mensen in deze workshops dan de basis aanleren en hen ook oefeningen meegeven.”

Eerste profspeler met shop

Huybrechts is de eerste profspeler in België die zijn eigen dartshop opent. “Ik ken inderdaad geen enkele andere prof met een dartshop. Maar in de week heb ik in principe wel tijd om in de winkel te staan. Als ik op een toernooi zit of moet trainen, vervangt mijn vrouw mij. We doen de winkel samen. Zij is ook een zeer goed nationaal speelster, zij weet dus waarover zij spreekt. De winkel gaat in de week open zijn en af en toe ook in het weekend. We beginnen met een kleine winkel, ik doe het vooral voor de liefhebbers die erachter vragen. Het is ook de eerste keer voor mijn vrouw en mij dat we een winkel openen, we zijn dus benieuwd.”

Momenteel heeft Huybrechts nog geen vakantie. “Vroeger was er in de maand augustus een rustperiode, maar nu staat dan ook een toernooi gepland. Volgende week is er de World Match Play in Blackpool, dan kan ik weer aan de bak. Ik ben ook gekwalificeerd voor alle grote toernooien, dus tot en met het einde van het jaar wordt het druk.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.