Nieuws Mechelen Kristl Strubbe is nieuwe directeur Hof van Busleyden

Kristl Strubbe is nieuwe directeur Hof van Busleyden

Kristl Strubbe is nieuwe directeur Hof van Busleyden

MECHELEN – Kristl Strubbe (48) volgt Sigrid Bosmans op als algemeen directeur van Museum Hof van Busleyden. Strubbe was sinds begin 2021 bij het museum al verantwoordelijk voor marketing en ontwikkeling. De nieuwe directeur heeft de ambitie om het museum steviger op de kaart te zetten in binnen- en buitenland.

Strubbe begon als journaliste op de nieuwsredactie van Studio Brussel en werkte later ook voor de regionale TV-zenders RTV en AVS. Daarna ging ze aan de slag bij VTM waar ze onder andere het nieuws presenteerde.

In 2006 werd Kristl Strubbe verkozen als gemeenteraadslid voor Open VLD in Mechelen. In 2012 werd ze opnieuw verkozen, maar kort daarna besloot ze uit de politiek te stappen. Ze ging als directeur aan de slag bij erfgoedvereniging Herita heeft Kristl Strubbe benoemd tot haar nieuwe algemeen directeur. Sinds 2021 werkt ze voor Museum Hof van Busleyden.

Met de komst van Kristl Strubbe als nieuwe directeur wil de stad Mechelen de drempel naar het museum verlagen. Samen met curator Samuel Mareel wil ze bijzondere tentoonstellingen programmeren.

“Het is onze ambitie om het museum steviger op de kaart te zetten in binnen- en buitenland. Dankzij het harde werk van het hele team, wordt het museum in de cultuursector gekend en geapprecieerd. Dat willen we voortzetten en we willen een breder en groter publiek aanspreken”, zegt Kristl Strubbe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.