Nieuws Mechelen Mechelen ontvang De Warmste Week

Mechelen ontvang De Warmste Week

Mechelen ontvang De Warmste Week

MECHELEN – Woensdag maakte de VRT bekend dat Mechelen de gaststad wordt voor De Warmste Week dit jaar. Dat de VRT voor Mechelen koos, komt door het inclusief beleid dat de stad uitdraagt. Dat sluit naadloos aan bij het jaarthema ‘Kunnen zijn wie je bent’.

De Warmste Week is de grootste verbindende solidariteitsactie van Vlaanderen. “En verbinding is al langer het sleutelwoord in onze Mechelse aanpak”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen. “Wij hebben dan ook geen moment geaarzeld toen de VRT ons benaderde om eerste gaststad te zijn voor het nieuwe concept van De Warmste Week. Het is een merk met een enorm bereik. De VRT zet daarvoor zijn sterkste kanalen in. Dat is voor ons een gedroomde opportuniteit om onze visie op inclusief burgerschap nog ruimer te promoten.”

Het nieuwe concept voorziet in een groot muziekfestival, talks, workshops en cinemavoorstellingen, onder de noemer DWW Fest. Ook Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, is erg enthousiast. “Kunnen zijn wie je bent: daar staat Mechelen voor. Wat we als Maneblussers ook heel goed kunnen, is organiseren, mensen samenbrengen en feesten. Onze prachtige binnenstad is het perfecte decor om dit thema te vieren. Elke zomer organiseren we er Maanrock, het grootste gratis stadsfestival. Maar dit jaar is er dus ook een groot stadsfestival in de winter. Een groot feest met een belangrijke boodschap: daar zetten we als Mechelen Feest graag onze schouders onder. Voor het programma van Mechelen Houdt Je Warm is dit een ongelooflijke versterking. Dat is meteen ook goed nieuws voor onze handel en horeca na een moeilijke periode door corona.”

Mechelen Feest zal DWW productioneel ondersteunen. De exacte locaties voor mainstage, slotshow en indoorlocaties worden nog gezocht. De volgende jaren vindt DWW Fest plaats in Hasselt (2022) en Brugge (2023).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.