Nieuws Mechelen Sint-Katelijne-Waver organiseert jobbeurs voor gemeentelijke ambtenaren

Sint-Katelijne-Waver organiseert jobbeurs voor gemeentelijke ambtenaren

Sint-Katelijne-Waver organiseert jobbeurs voor gemeentelijke ambtenaren

SINT-KATELIJNE-WAVER – Niet alleen bedrijven, maar ook lokale besturen hebben het moeilijk om bepaalde functies in te vullen. Om kandidaat-medewerkers kennis te laten maken met de inhoud en werkomstandigheden, organiseert het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver op donderdag 16 september een jobbeurs. Voor zeven functies hoopt het zo de geschikte kandidaat te overtuigen.

Een manager omgeving, een krak in stedenbouw, een consulent samenleving, een coördinator onderwijs en opgroeien, een poetsmedewerker, een maatschappelijk werker en enkele begeleiders voor de buitenschoolse kinderopvang. Het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver heeft momenteel heel wat mooie vacatures in de aanbieding. Om de geknipte kandidaten te vinden organiseert het bestuur een jobbeurs. “Zo willen we mee de war for talent aangaan en de beste profielen naar onze organisatie lokken”, vertelt burgemeester Kristof Sels.

“Werken bij een lokaal bestuur heeft nog steeds een stoffig imago en dat is jammer want niets is minder waar”, vertelt Ellen Arts, die als diensthoofd HR enkele jaren geleden zelf de overstap vanuit de privé maakte. “Lokale besturen zijn aantrekkelijke werkgevers waar je volop kansen krijgt om je talenten te ontplooien. Zeker binnen onze organisatie krijgen medewerkers veel autonomie in hun job. Dat klinkt paradoxaal in een overwegend regelgevend kader, maar tussen die krijtlijnen krijg je veel vrijheid om creatief te zijn, te optimaliseren of te innoveren. Je krijgt de mogelijkheid en ziet de impact van wat je realiseert en dat zorgt voor veel voldoening.”

Een job bij de gemeente staat garant voor een optimale work-life balance. De kantoormedewerkers genieten van flexibele werkuren en er is een aantrekkelijk telewerkkader waarin medewerkers de mogelijkheid hebben om tot 50% te telewerken. “Bij nieuwe medewerkers doen we er alles aan om hun ancienniteitsjaren maximaal te laten meetellen zodat het loonverschil tussen privé en overheid beperkt blijft. Daarnaast krijgen onze medewerkers maaltijdcheques van 8 euro en 35 vakantiedagen. Om nog te zwijgen over de fietsvergoeding, het abonnement voor het openbaar vervoer en de hospitalisatieverzekering waarbij ook gezinsleden kunnen aansluiten.”

Wie interesse heeft in een van bovenvermelde jobs of in een andere functie bij het gemeentebestuur is welkom op de jobbeurs. Die vindt plaats op donderdag 16 september van 19 tot 21.30 uur in het gemeentehuis (Lemanstraat 63).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.